Basescu despre plangerea penala a USL: Ei nu stiu ce-i democratia; dupa ei, n-ai voie sa vorbesti

de Marius Fratila Postat la: 19.07.2012 22:17 Ultima actualizare: 19.07.2012 22:18

MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO
?Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, joi, raspunzand unei intrebari privitoare la plangerea penala depusa la adresa sa si altor membri PDL de catre USL, ca “oamenii acestia nu stiu ce-i democratia”
Traian Basescu a fost intrebat, intr-un interviu la RRA, despre faptul ca USL a depus o plangere penala impotriva a 15 persoane, intre care si presedintele suspendat, un motiv invocat fiind ca ar fi “manipulat intr-o maniera grosolana” mass-media interna si internationala.
“Ar trebui sa imi spuna un singur ziarist strain cu care eu am vorbit sau un singur ziarist roman cu care eu am vorbit, inainte sa faca asta. Insa, in mod categoric, oamenii acestia nu stiu ce-i democratia. Dupa ei, n-ai voie sa vorbesti”, a afirmat Basescu.
El a mai spus in emisiunea RRA ca “oamenii astia” de la USL fac rau romanilor deoarece Romania risca sa fie sanctionata pentru neindeplinirea criteriilor politice de apartenenta la UE prin limitarea dreptului la libera circulatie in spatiul european. “Marea problema este ca atunci cand nu mai indeplinesti criteriile politice risti sa nu mai poti sa circuli liber in Europa. Ponta va circula si cu parlamentarii si cu Antonescu, pentru ca vor avea pasaport diplomatic, dar romanii si-au dobandit dreptul de a circula liber in Europa, de a munci in Europa, tinerii sa-nvete in universitati din Uniunea Europeana”, a spus Basescu.
El a adaugat ca liderii USL ar trebui sa isi recunoasca responsabilitatea in decredibilizarea tarii. “Oamenii acestia trebuie sa fie responsabili. Au dat cu piciorul la opt ani de munca migaloasa in constructia credibilitatii Romaniei ca stat de drept”, a mai afirmat Basescu.
USL a depus, joi, la Parchetul ICCJ, plangere penala impotriva presedintelui suspendat Traian Basescu si a altor 14 persoane, pentru “raspandire de informatii false”, pentru “defaimarea” tarii si a natiunii si pentru “periclitarea sigurantei economiei nationale si a stabilitatii monedei”.
“Aceasta este plangerea penala pe care USL, prin grupurile parlamentare din Camera Deputatilor, a depus-o azi sub nr. 13098 la Parchetul pe langa ICCJ, prin care se cere inceperea urmaririi penale impotriva a 15 persoane: Traian Basescu, Emil Boc, Monica Macovei, Cristian Preda, Mihai Razvan Ungureanu, Vasile Blaga, Sever Voinescu, Cezar Preda, Cristian Boureanu, Anca Boagiu, Raluca Turcan, Nicusor Paduraru, Ioan Oltean, Sebastian Lazaroiu, Andreea Paul”, a precizat, joi, presedintele interimar al PNL …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *