Basescu la mitingul de la Iasi: Sunt convins ca intre tara si partide romanii vor alege tara

de Florin Ghetau Postat la: 21.07.2012 14:16 Ultima actualizare: 21.07.2012 14:17

Presedintele suspendat, Traian Basescu, le-a spus, sambata, participantilor la mitingul de la Iasi, ca este convins ca in 29 iulie “poporul roman va da o lectie teribila clasei politice”, respectiv “salvarea Romaniei” si ca intre tara si partide romanii vor alege tara.
Traian Basescu le-a spus celor peste 10.000 de participanti la mitingul din Piata Palatului Culturii din Iasi ca foarte multi, precum Crin Antonescu, Victor Ponta, parlamentari, intre care ieseanul Relu Fenechiu, au afirmat ca Uniunea Europeana trebuie sa nu se bage “in treburile noastre”.
“Pai noi ne-am bagat in UE, iar UE e un club de state care respecta niste valori. Iar valorile democratiei, valorile statului de drept sunt esentiale pentru a fi parte a aceste familii. De aceea, putem circula liber in UE, de aceea putem munci in UE, de aceea ni se dau subventii la agricultura, de aceea ni se dau bani sa construim autostrazi. Iar atunci cand nu respecti regulile statului de drept nici circulatia libera, nici banii nu mai sunt garantati”, a spus Basescu.
El a sustinut ca aceia care l-au suspendat au crezut ca daca este un presedinte la mijlocul celui de-al doilea mandat sondajele sunt valabile si la referendum.
“As vrea sa va asigur de un lucru: nu sunt valabile, pentru ca romanii isi vor apara tara si demnitatea si, de ce nu, si presedintele”, a sustinut Basescu.
Traian Basescu a aratat ca in ultimii ani “una din spaimele infractorilor din politica a fost justitia”, iar ceea ce s-a intamplat in ultimii ani ii inspaimanta, realizand ca toti, pas cu pas, unul cate unul, vor veni sa raspunda in fata legii.
Basescu a mentionat ca Corneliu Iacobov “e bine parcat la Rahova”, Sorin Ovidiu Vintu “e coleg cu el”, un alt coleg este Ioan Avram Muresan, care “va gandi vreo 7 ani cum s-a jucat cu rezervele statului”, iar fostul premier Adrian Nastase “nu s-a jenat sa mearga sa le fie coleg”.
“Marea problema este ca vor veni si multi altii, pentru ca marele meu obiectiv a fost independenta justitiei. (…) Am numit la Parchet, la DNA, magistrati cinstiti, care iubesc legea si acest lucru ii inspaimanta pe uselisti cel mai tare. Ei vor sa redobandeasca controlul asupra justitiei. Iar voi pe 29 le veti spune: “Nu, asta nu se poate, domnule sef””, le-a mai spus Traian Basescu participantilor la miting.
El a amintit ca, in 2009, 85% din romani au votat ca vor Parlament unicameral si 300 de parlamentari.
“A fost referendum validat de Curtea Constitutionala. Sigur ca da, parlamentarii au refuzat punerea in aplicare a acelui referendum pe care l-a cerut poporul. Astazi, Parlamentul a stabilit un alt referendum, de data aceasta sa intrebe poporul despre suspendarea presedintelui. Cand au fost cinstiti crezand in referendum? (…) Eu cred ca nu vor fi niciodata cinstiti pentru ca ce se trage din comunisti face cum au facut comunistii exact pe 29 iulie 1947, adica au scos partidele democratice, atunci PNTCD, in afara legii. Ei ar vrea sa scoata democratia in afara legii, iar noi toti o sa le spunem “Nu””, a adaugat Basescu.
Traian Basescu si-a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *