Basescu: Atacul asupra lui Barbu “nu trebuie tolerat”. Prima reactie a presedintelui dupa protestele de la Pungesti

de Anca SIMINA Publicat la: 18.10.2013 11:20 Ultima actualizare: 18.10.2013 11:29

Vandalizarea masinii ministrului Daniel Barbu este, in opinia presedintelui Traian Basescu, un act care “nu trebuie tolerat”, asa cum, sustine presedintele, protestatarilor nu trebuie sa li se mai permita de catre autoritati blocarea bulevardelor din Capitala sau a drumurilor din tara.
“Nu trebuie tolerat. Blocarea masinii oricarui cetatean este impotriva legii. Nu pentru ca-i ministru nu trebuie sa-i spargi luneta, ci pentru ca e cetatean. Nimic nu justifica violenta in relatiile cu alt cetatean care are alt punct de vedere. Eu am un raport despre ce s-a intamplat la Vaslui. Nu este ilegala interventia jandarmilor. Dar e ilegal ca se blocheaza cai de comunicatii. (…) Ce nu pot accepta insa din modul de manifestare e nerespectarea legii. Nu poti in fiecare duminica sa blochezi bulevarde fara autorizatie. Daca as fi ministru de Interne sau Guvern as incerca sa discut cu liderii acestor miscari sa lase sa circule oamenii””, a fost prima reactie a sefului statului dupa protestele de la Pungesti fata de inceperea explorarii pentru gazele de sist.

Basescu spune ca a ramas un suporter al mineritului si al exploatarii gazelor de sist, insa, momentan, se declara neutru pe ambele teme. “Eu nu mi-am schimbat punctele de vedere fata de ceea ce sustineam in timpul Guvernului Boc. Faptul ca sunt intr-o rezerva de exprimare pro sau contra in momentul de fata este pentru ca nu-mi dau seama care va fi falia in societate. Ce stiu in mod cert e ca Romania are nevoie sa isi relanseze anumite industrii intre care si mineritul”, a aratat presedintele intr-un interviu la B1, adaugand ca, din datele sale, “riscul de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *