Basescu: Cei care trimit haine sinistratilor, sa le trimita curate!

Basescu: Cei care trimit haine sinistratilor, sa le trimita curate!

Presedintele Traian Basescu, prezent ieri in judetul Neamt, a facut un apel la toti cei care vor sa-i ajute pe sinistrati, spunandu-le sa nu mai trimita apa si conserve, ci “haine curate”, incaltaminte, frigidere si masini de spalat.

“In toata tara se strang ajutoare pentru oameni. Prioritate nu mai e sa se stranga apa si conserve, ci haine, paturi, incaltaminte, frigidere, masini de spalat… Si am o rugaminte: cei ce trimit haine, trebuie sa le trimita curate”, a declarat Traian Basescu, prezent in localitatea Tamaseni, grav afectata de inundatii.
Presedintele i-a asigurat din nou pe sinistrati ca vor primi materiale de constructie, pentru a-si reface casele, si i-a indemnat la solidaritate. In schimb, Basescu a spus ca nu se vor construi prea curand diguri, intrucat Romania are prea multe probleme si prea putini bani.
“Cand e Bac, toti vorbesc de banii care trebuie dati la educatie; cand e aglomerat, toti spunem sa se faca autostrazi; cand e vorba despre un incident in sanatate, toti vrem bani mai multi in sanatate. Trebuie sa fie foarte clar ca nu se poate face tot odata, se face cate putin. Nimeni nu o sa abandoneze educatia ca sa se faca diguri”, a incheiat Basescu.

Presedintele Traian Basescu i-a asigurat si pe localnicii din Saucesti, judetul Bacau, ca Guvernul va trimite materiale in zona pentru refacerea caselor afectate de inundatii, in 2-3 saptamani.
El a sosit in localitatea Saucesti din judetul Bacau, dupa ce a vizitat localitatile Doljesti si Tamaseni din judetul Neamt, afectate de inundatii.
El a mai spus ca Guvernul “isi va face obligatia”.
“Ce a facut la inundatiile din 2005 si 2006 va face si in 2008. Oamenii aflati in dificultate trebuie sa aiba convingerera ca vor fi ajutati”, a spus Basescu, mentionand ca importanta este si solidaritatea in interiorul comunei si ca acei ale caror case nu au fost afectate nu trebuie sa stea la poarta sa se uite, ci trebuie sa-i ajute pe cei aflati in dificultate.
Seful statului a observat un jandarm care curata un sant de scurgere al apei si a spus ca nu-i place ce vede. “Sunt case care nu sunt inundate. Ar trebui sa-i ajute pe batrani (jandarmii – n.r.) si sa-si vada de treaba. Nu putem sa tinem jandarmii sa curete santuri”, a spus Basescu.
Presedintele a mers pe strazile din comuna si a discutat si cu alti localnici care s-au plans de situatia caselor lor. El le-a spus ca il va ruga pe ministrul mediului sa vina in zona si sa le prezinte masurile luate de Guvern pentru ajutoarea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *