Basescu: Daca Ponta face dreptate dupa mintea sa, ajunge coleg de “apartament” cu Nastase

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, referitor la declaratii ale lui Victor Ponta, ca daca acesta face “dreptate dupa mintea domniei sale” ajunge “coleg de apartament cu Adrian Nastase”, potrivit Mediafax.
Basescu a fost intrebat, intr-o emisiune la Realitatea Tv, cum vede afirmatia lui Victor Ponta referitoare la faptul ca dupa alegerile prezidentiale se va face dreptate pentru Constantin Nicolescu.
“Cred ca, daca ar incerca sa faca dreptate dupa mintea domniei sale, cred ca ar deveni imediat coleg de apartament cu Adrian Nastase. Eu nu cred ca vreun procuror in Romania ar tolera interventia presedintelui sau a primului ministru in dosare, sau un judecator. Eu cred ca ar deveni coleg de camera cu Adrian Nastase foarte repede, pentru o astfel de incercare”, a spus Basescu.
El a fost intrebat de ce si-ar “risca” Victor Ponta cariera la nivel international prin astfel de declaratii.
“La nivel international si-a inchis-o demult. Va pot spune ca se duce cu mare greutate pe ici, pe colo, de multe ori cu lobby-urile pe bani, pe nu stiu ce… dar credibil nu mai e nicaieri Victor Ponta. Mai ales ca a avut doua etape de promisiuni, de angajamente, una in relatia cu Comisia Europeana, si alta in relatia cu Washington, cand a facut vizita la Washington. Peste tot spune “da, da” si cand e, vine si apara pe cei pusi sub semnul intrebarii de justitie, nimeni nu-l poate crede”, a mai afirmat seful statului.
Basescu a mentionat ca din punctul de vedere al imaginii lui Victor Ponta in strainatate ar fi “o mare problema” ca acesta sa ajunga presedintele Romaniei.
“Sper ca romanii sa-si dea seama cat e de important si i-as ruga foarte mult sa ma creada, ca in zi de sarbatoare nu fac decat sa le spun un adevar, ar fi o drama pentru Romania ca Victor Viorel (Ponta, n.r.) sa ajunga presedintele acestei tari, pentru ca nu are credibilitate. Este cunoscut deja, luat in vizor, ca fiind un aparator al coruptilor, iar dupa mine – afara nu are aceasta eticheta, ci doar pe aceea de aparator al coruptilor – iar dupa mine este un om profund corupt, el insusi”, a mai declarat presedintele Traian Basescu.
Raspunzand intrebarilor moderatorului, Basescu a vorbit despre cazul privatizarii CFR Marfa, cel al tranferului de terenuri agricole catre Consiliul Judetean Braila.
“Victor Viorel este un prim-ministru profund corupt”, a sustinut Basescu, iar la intrebarea daca ar fi “mai corupt” decat alti politicieni din ultimii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *