Basescu: Legea privind Rosia Montana trimisa la Parlament e neconstitutionala

de Departamentul Corespondenti – Mediafax Publicat la: 15.09.2013 17:39 Ultima actualizare: 15.09.2013 17:40

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, raspunzand unei intrebari referitoare la Legea privind Rosia Montana trimisa de Guvern la Parlament, ca aceasta va fi respinsa de Curtea Constitutionala intrucat se va constata ca este neconstitutionala, neputand fi data o lege care sa vizeze o firma
“Nu este legal sa stabilesti o firma care face o exploatare prin lege. Va fi respinsa cu siguranta de Curtea Constitutionala. Este doar un joc politic”, a declarat, duminica, la Tebea, in judetul Hunedoara, presedintele Traian Basescu, raspunzand unei intrebari referitoare la Legea privind exploatarea de la Rosia Montana, trimisa Parlamentului, transmite corespondentul Mediafax.

Seful statului a spus ca marea problema este ca, dupa ce se va face o lunga dezbatere in Parlament, se va constata ca legea este neconstitutionala.
“Nu se poate sa faci o lege care sa vizeze o firma. Va fi respinsa de Curtea Constitutionala pentru ca se va constata ca este o lege neconstitutionala”, a mai spus Basescu.
Seful statului a adaugat ca Legea minelor trebuia modificata prin ordonana de urgenta sau prin lege in Palament.
“Legea minelor trebuia modificata prin ordonana de urgenta sau prin lege in Parlament, sa creasca redeventa de la 4 la 6, dar sa faci prin lege expropriere de interes public unde e capital majoritar privat e strigator la cer”, a afirmat presedintele Traian Basescu.
El a adaugat ca si-a declarat neutralitatea fata de proiectul Rosia Montana, dar a semnalat ca “a merge prin lege in favoarea unei companii e neconstitutional”.
Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, joi, dupa intalnirea cu Victor Ponta, ca PSD a convenit sa se revina la constituirea unei Comisii parlamentare speciale pentru Rosia Montana si retragerea procedurii de urgenta pentru proiectul de lege.
“Eu mi-am reafirmat convingerea ca este un proiect care in mod normal se asuma sau nu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *