Basescu: Nu intrevad o renuntare la plata in avans a TVA

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la un forum economic romano-turc, ca nu intrevede o renuntare la plata in avans a TVA, aceasta fiind o masura de combatere a evaziunii fiscale.

“A existat o solicitare si eu as vrea sa atentionez asupra problemelor pe care le avem noi cu privire la plata TVA in avans. Ea a fost introdusa ca urmare a faptului ca foarte multe firme introduceau 10, 15, 20 de camioane de legume, nu li se taxa TVA, dar a doua zi dupa ce se vindeau legumele si fructele firma disparea si statul nu mai avea de unde sa-si recupereze TVA”, le-a spus Traian Basescu oamenilor de afaceri turci.
El a precizat ca nu se refera numai la legume si fructe.
“Aici as vrea sa fiu foarte deschis si sa spun ca nu intrevad o renuntare la plata in avans a TVA. Romania s-a obligat sa lupte impotriva evaziunii fiscale. Nu e vorba numai de legume si fructe, dar si multe alte categorii de marfuri, care se vand destul de rapid si care nu vin din tarile non-euro. Vin, se vand si pe urma cautam firma si nu mai avem de unde sa recuperam TVA, pentru ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *