Basescu: Presedintele Ianukovici si-a tinut cuvantul in privinta drepturilor romanilor din Ucraina

de Marius Fratila – Mediafax Publicat la: 03.08.2013 11:33 Ultima actualizare: 03.08.2013 11:34

Presedintele Traian Basescu a declarat sambata, la Sulina, ca ii este recunoscator presedintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, pentru ca nu a obstructionat dreptul etnicilor romani din tara vecina sa invete in limba materna.
“Indiferent de optiunile politice pe care le aveti in Ucraina, vreau sa stiti ca din punctul meu de vedere, presedintele Ianukovici a fost un presedinte care si-a tinut cuvantul in ceea ce priveste neobstructionarea dreptului romanilor de a invata in limba romana”, a afirmat Basescu, discutand cu o profesoara venita din Ucraina la tabara de la Sulina, pentru tinerii romani din afara granitelor tarii.

Basescu a adus aminte ca inainte de venirea la putere a presedintelui Ianukovici au fost probleme cu celelalte conduceri de la Kiev in respectarea acestui drept.
“Este un lucru pe care il apreciez foarte mult pentru ca ne-am chinuit multi ani cu alte conduceri ale Ucrainei si erau numai vorbe. Spuneau da si nu ne dadeau voie sa trimitem o carte in limba romana sa treaca frontier Ucrainei. Pentru acest lucru, indiferent care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *