Basescu: Serviciile secrete nu pot garanta ca unii imigranti nu sunt finantati de Statul Islamic

de Departamentul Politic – Mediafax Publicat la: 04.09.2015 22:09 Ultima actualizare: 04.09.2015 22:10

Traian Basescu a declarat ca valul de refugiati reprezinta al doilea risc ca magnitudine dupa al doilea Razboi Mondial si ca “nu exista serviciu secret in lume care sa poata garanta ca un procent din miile de oameni care vin din Africa, Irak si Orientul Mijlociu nu sunt finantati de Statul Islamic.

Fostul presedintele Traian Basescu a declarat vineri seara, la B1Tv, ca ceea ce se intampla cu valul de refugiati reprezinta o “problema de securitate pentru Uniunea Europeana si Romania”, reafirmand ca Bucurestiul nu ar trebui sa accepte primirea acestora.
“Suntem in fata celui de-al doilea risc ca magnitudine de la al doilea Razboi Mondial incoace. Cred ca problemele de securitate sunt extrem de severe si usurinta cu care oamenii politici europeni reactioneaza mi se pare condamnabila atata timp cat nu sunt solutii ca acest val sa fie oprit” a spus Basescu.

Fostul presedinte a mai sustinut ca serviciile secrete nu pot garanta ca nu exista oameni finantati de Statul Islamic printre refugiati.
“In Romania poate sa apara oricand un act terorist. Si eu va spun un lucru. Nu exista serviciu secret in Europa sau in lume, introducem aici, in aceasta oala, si servicile secrete americane, care sa poata garanta ca un procent din miile, zecile de mii de oameni care vin din Africa, din Orientul Mijlociu, din Afganistan si din Irak, nu sunt finantati sa vina chiar de Statul Islamic. (…) Ce pierd din vedere oamenii din stat si oamenii de decizie e faptul ca Statul Islamic controleaza productiile din rafinariile de titei din Libia si Irak, controleaza fluxurile teroriste din Orientul Mijlociu si Africa. Nu-i de joaca. Ei pot finanta ca printre acesti amarati sa plaseze o retea organizata in interiorul Uniunii Europene. Si eu nu uit, aduceti-va aminte declaratia Statului Islamic: Califatul va cuprinde Balcanii si Romania. Deci informatii cu privire la riscuri sunt”, a comentat Basescu.
Basescu a mai spus ca spera ca liderii comunitatii arabe din Romania sa ramana “rezervati”. “Eu sper ca minoritatea araba, care a primit cetatenie in ultimii 25 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *