Batalia pentru Capitala: penali, religiosi, vechea garda

Robert Negoita (PSD), primarul sectorului 3 din Bucuresti, completeaza de ieri lista edililor din Capitala care sunt sub lupa procurorilor. Desi au dosare la DNA, unii dintre acestia candideaza pentru un nou mandat, altii stau in asteptare.
Robert Negoita este urmarit penal pentru evaziune fiscala in forma continuata, a anuntat, ieri, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Potrivit procurorilor, fapta de evaziune fiscala, cu un prejudiciu calculat la peste 77.000.000 de lei, are legatura cu modul in care Robert Negoita, prin firmele sale, a construit trei ansambluri rezidentiale in Bucuresti, in orasul Voluntari si in Popesti-Leordeni, intre 2005 si 2009.
Negoita este acuzat ca a”a vandut, in nume propriu, un numar de 1.250 din aceste imobile, ascunzand activitatea economica desfasurata prin neinregistrarea ca persoana impozabila in scopuri de TVA, nedeclararea si neachitarea catre bugetul de stat a TVA in valoare de 77.148.021 lei”.? a”Pentru a evita plata obligatiilor fiscale aferente veniturilor realizate, Negoita Robert Sorin a folosit un procedeu ingenios prin care cheltuielile cu realizarea imobilelor, in nume propriu, au fost evidentiate contabil si declarate fiscal de societatile pe care le administra, insa veniturile nu au fost evidentiate. Prin urmare, raportat la cele trei ansambluri rezidentiale, Negoita Robert Sorin nu a declarat activitatea economica prestata ca persoana impozabila in scopuri de TVA”, anunta DNA.
Robert Negoita nu crede ca va fi afectata candidatura sa ca urmare a chemarii sale la DNA pentru ca este vorba despre “o chestiune de acum 10 ani”. De altfel,? Gabriela Vranceanu-Firea, candidat la Primaria Capitalei, a mers pe aceeasi idee – ca acesta este urmarit penal pentru fapte care nu sunt din perioada mandatului sau de primar.? Principalul contracandidat al lui Negoita in sectorul 3 pare a fi Florin Stefan Vasile (PNL).
Piedone si Vanghelie revin
Daca PSD il va pastra pe Negoita, acesta nu va fi singurul edil care va cere votul alegatorilor cu procurorii pe urmele sale. Cristian Popescu Piedone a anuntat, miercuri, ca si-a depus candidatura pentru un nou mandat la Primaria Sectorului 4, dupa ce afirmase ca se retrage din viata politica, in urma tragediei din Colectiv. El este urmarit penal de DNA pentru abuz in serviciu in legatura cu emiterea autorizatiei de functionare a clubului Colectiv. De mentionat ca Piedone este primul clasat atat in sondajele efectuate de PNL, cat si intr-un recent sondaj Sociopol unde avea o cota de incredere de 48%. El ii depaseste atat pe Razvan Sava (PNL), cat si pe Daniel Baluta (PSD). Cu o saptamana in urma, Marian Vanghelie, edilul suspendat al sectorului 5, a anuntat ca va candida pentru un nou mandat la Primaria Sectorului 5. Marian Vanghelie (exclus din PSD) a fost trimis in judecata de DNA pentru 25 de infractiuni, a fost arestat preventiv si plasat in arest la domiciliu. Cu toate acestea, potrivit unui? recent sondaj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *