Batalie la Inspectia Judiciara: Concluziile verificarilor de la DNA, contestate

Concluziile raportului au fost insusite integral de inspectorii judiciari Mihaela Hitruc, Monica Plesea si Sanda Mates, in timp ce coordonatoarea echipei de control, Elena Radescu, precum si Cornelia Prisacariu si Mihaela Focica au formulat o opinie separata.
Potrivit unor documente obtinute de AGERPRES, in raport se arata ca Laura Codruta Kovesi “a prezentat inspectorilor judiciari la data de 8.08.2017 ordinele prin care a fost dispusa inventarierea si controlul dosarelor repartizate procurorului Moraru Iorga Mihaiela, desi la 8.08.2017 si 10.08.2017 a exprimat refuzul categoric al prezentarii dosarelor, apoi a comunicat la data de 18.08.2017 ca informatiile suplimentare pot fi cerute celor doua comisii, incercand sa induca ideea unei lipse de diligenta din partea inspectorilor judiciari in activitatea de verificare a dosarelor mentionate”.
In raport se mai afirma ca prin desemnarea consilierului Dana Titian in componenta comisiei de verificare a dosarelor repartizate spre solutionare procurorului Mihaiela Moraru Iorga s-ar fi comis o incalcare a legii, deoarece calitatea de judecator detasat in functia de consilier personal al procurorului-sef al DNA este incompatibila cu activitatea de control desfasurata de un procuror.
Trei la trei
Concluziile raportului au fost insusite integral de inspectorii judiciari Mihaela Hitruc, Monica Plesea si Sanda Mates, in timp ce coordonatoarea echipei de control – Elena Radescu, precum si Cornelia Prisacariu si Mihaela Focica au formulat o opinie separata.
Cele trei au aratat, in opinia separata, ca nu sunt de acord cu aprecierea unui refuz al sefei DNA de a pune la dispozitie documentele solicitate, deoarece nu a fost vorba de un refuz expres. In plus, ele au apreciat ca aspectele mentionate in raport vizeaza modul de efectuare a controlului si nu activitatea DNA.
Referitor la desemnarea Danei Titian in comisia de verificare a activitatii procurorului Mihaiela Moraru Iorga, in opinia separata se arata ca sustinerea privind nelegalitatea deciziei ignora elementele care definesc institutia detasarii si faptul ca aceasta a fost dispusa de Consiliul Superior …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *