BCE a MAJORAT finantarea bancilor elene. La cat ajunge imprumutul acordat

Presedintele BCE, Mario Draghi, a declarat?ca institutia pe care o conduce?a majorat, joi, finantarea de urgenta a bancilor din Grecia cu 900 de milioane de euro, la 90 de miliarde de euro, informeaza Mediafax.
Draghi a explicat ca BCE a decis sa suplimenteze “substantial” imprumuturile de urgenta puse la dispozitia bancilor elene prin programul ELA, datorita evolutiilor pozitive care au avut loc in ultimele zile, institutia pornind de la asteptarea ca Grecia va ramane in zona euro, relateaza MarketWatch.
Citeste si: Financial Times: BCE a creat linii secrete de finantare catre Romania si Bulgaria
Seful BCE a precizat totodata ca institutia a decis ca suplimentarea imprumuturilor acordate bancilor din Grecia prin programul ELA sa nu mai fie tinuta secreta.
In urma declaratiei lui Draghi privind plata de catre Grecia a datoriei de 3,5 miliarde de euro, scadenta pe 20 iulie, moneda unica europeana s-a apreciat fata de dolar si lira sterlina.
Grecia nu a reusit sa plateasca o datorie catre FMI in valoare de 1,54 de miliarde de euro, scadenta pe 30 iunie.
Citeste si: Tsipras – infrant, dar optimist. De ce a semnat un acord in care nu crede
Euro este tranzactionat la 1,0893 dolari pe unitate si 69,8 pence pe unitate, in crestere de la 1,0860 dolari pe unitate, respectiv 69,63 pence pe unitate, inaintea declaratiilor lui Draghi din timpul conferintei de presa organizata dupa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *