BEC anunta repetarea alegerilor la Mangalia si Curcani, atat pentru primar, cat si pentru CL.

Alegerile din orasul Mangalia si comuna Curcani pentru functiile de primar si pentru consiliile locale vor fi repetate, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central, Marian Muhulet, potrivit Mediafax.
Astfel, pentru Primarie si Consiliul Local se vor reorganiza alegeri in Mangalia si Curcani.
De asemenea, la Moeciu, Razmiresti si Tarnova (Arad) se va repeta scrutinul pentru functia de primar.
Muhulet a mai spus ca principalele neregului semnalate la dosar sunt legate de afectarea rezultatului final prin prelungirea votarii dupa ora 21.00 si prin intocmirea eronata a unor procese verbale.
Alianta Popular-Crestina a depus la BEC o cerere de anulare a alegerilor din comuna Curcani din Calarasi.
Potrivit legii, daca BEC decide anularea alegerilor dintr-o circumscriptie electorala, in cazul in care constata, pe baza probelor administrate, ca votarea si stabilirea rezultatului alegerilor au avut loc prin fraude de natura a modifica atribuirea mandatelor in circumscriptia electorala respectiva, Biroul va dispune repetarea scrutinului in termen de cel mult doua saptamani de la constatarea fraudei.
Noile alegeri au loc in aceleasi conditii, folosindu-se aceleasi liste electorale si aceleasi liste de candidati si candidaturi independente, cu exceptia cazurilor in care s-a dispus de catre birou anularea unei liste de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *