Beneficii nuci dovedite de studii. Afla cum iti poate salva nuca viata

Beneficii nuci. Un nou studiu stiintific plaseaza nuca in topul celor mai puternici antioxidanti pe care ii putem consuma din alimente. Astfel, nuca trece pe locul 1 in lista produselor oferite de Mama Natura. Cercetatorii din California au dovedit la un recent simpozion o analiza care dovedeste de ce obisnuita si la indemana nuca contine cantitatea cea mai mare de antioxidanti si cea mai eficienta combinatie a antioxidantilor de calitate ridicata in randul nucilor de Brazilia, alune, migdale, fistic, nuca de macadamia, alune de padure, caju si pecan.

“Nuca are scor superior pentru sanatate tuturor tipurilor de nuci sau arahide, avand pana la de 15 ori mai multa vitamina E decat semenele sale”, afirma medicul Joe Vinson, cel care a condus analiza. “O mana de nuci contine o cantitate aproape dubla de antioxidanti decat o mana din orice alt tip de seminte consumata. Dar, din pacate, oamenii nu prea consuma nuca. Studiul sugereaza si recomanda consumatorilor sa includa in alimentatia zilnica nuca, drept un aliment esential pentru sanatatea inimii si a intregului organism.”

In istorie, romanii considerau nuca un aliment pretios si rezervat celor bogati.

Nuca trebuie mancata cu pielita cu tot.
90% din tot ce e mai sanatos in nuca se gaseste in pojghita sa.

Beneficii nuci. Trateaza tulburarile de ritm cardiac

Cercetatorii au mai observat ca acidul alfa linoleic din nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburari ale ritmului cardiac. Ei i-au avertizat pe participantii la studiu ca pot manca absolut tot ceea ce doresc. Cu conditia sa consume si nuci.”Acest lucru demonstreaza ca grasimile protectoare din nuci inlatura efectele grasimilor saturate din dieta, pe cand o grasime neutra, precum uleiul de masline, nu are un rol atat de important”, afirma Robert Vogel, profesor la University of Maryland, Baltimore.
Specialistii citati de BBCNews ne sfatuiesc sa consumam nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *