Berea rece va scapa de mahmureala

Berea rece va scapa de mahmureala

Studii recente demonstreaza ca berea dublu sau triplu fermentata este buna pentru sanatate, in special datorita vitaminei B din drojdia de bere, care are proprietati dietetice, diuretice si sedative. Este important, insa, a se consuma cu moderatie, pentru a evita efectele negative.

Desi berea are reputatia ca provoaca ingrasarea, valorile sale calorice (aproximativ 450 calorii la litru pentru o bere consistenta) sunt mai mici decat cele ale sucului de mere (500 de calorii) sau vinului (770 calorii).

Numita bautura-aliment, berea poate fi si remediu pentru mai multe tipuri de boli, de la afectiuni ale pielii la probleme ale stomacului, insomnie si febra. Iata cateva dintre proprietatile curative ale acestei bauturi:

1. E energizanta. Bogata in aminoacizi, vitamina B si fier, berea se recomanda persoanelor anemice, celor aflate in convalescenta, dar si celor care au pierdut foarte mult in greutate.

2. Are actiune diuretica. Rasina de hamei simuleaza rinichii, contribuind astfel la eliminarea nu doar a excesului de apa din organism, dar si a deseurilor si toxinelor.

3. Are actiune sedativa. Proprietatile hameiului, combinate cu efectul calorific al alcoolului, fac din bere un somnifer usor si placut de administrat.

4. Un pahar de bere rece e bun dupa betie si reduce efectele mahmurelii.

5. Protejeaza sistemul cardiovascular. Cercetari recente au descoperit ca o halba de bere poate ajuta la protejarea organismului impotriva bolilor de inima, mult mai eficient decat vinul rosu ori bauturile “spirtoase”.

Prezenta vitaminei B6 previne acumularea in organism a unei substante chimice numita homocisteina – care se banuieste ca ar avea legatura cu cresterea riscului de boli cardiace. La bautorii de bere nivelul de vitamina B6 in plasma sangvina este cu 30 la suta mai mare decat la cei care beau alte bauturi alcoolice.

6. Scade colesterolul. Cercetatorii de la Institutul britanic de Cercetare pentru Nutritie spun ca berea scade colesterolul rau si ajuta la cresterea nivelului de HDL, colesterolul bun. Cu toate acestea, ei sunt usor restrictivi si recomanda ca berea sa fie consumata cu moderatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *