BICICLESTI. De pe saua din Beijing, la BICICLESTI pe Kisselef. Vali Tomescu vine sambata la evenimentul organizat de ProSport si Gandul

Publicat la: 03.04.2014 16:34 Ultima actualizare: 03.04.2014 16:42

Valeriu Tomescu, fostul antrenor si sot al Constantinei Dita, campioana olimpica la maraton in 2008 (Beijing), va participa sambata, 5 aprilie, la evenimentul BICICLESTI.

Editia a doua din 2014 a evenimentului Biciclesti, organizat pe Bulevardul Kisselef din Bucuresti de ProSport si Gandul, va avea loc sambata, de la ora 10:00, iar in caravana pusa in miscare intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei va intra si Valeriu Tomescu (37 de ani).
“I-am enervat pe multi spectatori, abia mi-am tinut echilibrul”

Mare pasionat de ciclism, fostul antrenor si sot al Constantinei Dita, campioana olimpica la maraton in 2008 (Beijing), pastreaza din China o amintire de suflet legata de sportul cu pedale. “Pentru a fi alaturi de Pusa in timpul cursei de 42,195 km din Beijing, mi-am achizitionat o bicicleta. A fost o adevarata aventura pentru mine, dar strategia a dat roade in cele din urma. Peste 20 de kilometri am reusit sa tin pasul cu ea, mergand pe trotuar. I-am enervat pe multi spectatori aflati pe margine, abia mi-am tinut echilibrul, dar strigatele mele s-au dovedit a fi eficiente. Am si cazut, dar nu a mai contat. La un moment dat, am fost oprit de politisti, care nu mi-au mai permis sa mai inaintez”, a rememorat Vali Tomescu.
Cel mai puternic roman din China
Tehnicianul ardelean a fost timp de un an antrenor la Universitatea Lafayette din Louisiana (SUA), iar in ultimii doi ani a ocupat postul de coordonator al loturilor feminine de maraton ale Chinei. De la inceptului lui 2014, Vali lucreaza la clubul lui Dinu Pescariu din Bucuresti, pe un proiect intitulat Road Running cu Valeriu Tomescu.
38 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *