Bilant sangeros. Cifra oficiala a celor ucisi in urma conflictului din estul Ucrainei, cumplita

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Aproape 8.000 de persoane au fost ucise de la inceputul conflictului din estul Ucrainei, in aprilie 2014, conform unui nou bilant facut public marti de ONU, relateaza AFP.

In total, 7.962 de persoane au fost ucise, iar alte 17.811 au fost ranite in aceste violente, a anuntat in raportul sau actualizat trimestrial Inaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului. Numarul civililor ucisi a crescut in ultimele trei luni din cauza bombardamentelor pe linia frontului, se subliniaza in raport. De la 16 mai si pana la 15 august, numarul victimelor s-a dublat comparativ cu precedentele trei luni: cel putin 105 persoane au fost ucise si 308 ranite, in timp ce bilantul era de 60 de morti si 102 raniti intre februarie si mai, a precizat Inaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului.
„Retragerea armamentului greu de pe linia de contact intre grupurile armate (rebele) si fortele guvernamentale ramane partiala”, noteaza observatorii ONU. Majoritatea victimelor civile ale bombardamentelor au fost inregistrate in zonele aflate sub controlul separatistilor, mai afirma ONU. Situatia continua sa fie marcata de confruntari in zonele Donetk si Lugansk, alimentate de „afluxul continuu de combatanti straini si de arme sofisticate si de munitii (provenite) din Rusia”, adauga autorii raportului.
Inaltul Comisariat denunta de asemenea faptul ca Rusia „a continuat sa trimita convoaie de camioane vopsite in alb fara consimtamantul deplin sau inspectia din partea Ucraina si fara ca destinatia lor exacta si continutul lor sa poata fi verificate”. Accesul organizatiilor umanitare in regiunile Donetk si Lugansk a devenit mai complicat, in urma deciziei autoritatilor separatiste de …

spot_imgspot_img