Bilant. Kovesi: DNA a trimis in judecata un prim-ministru, cinci ministri, deputati si senatori. Pruna o propune din nou pe Kovesi la sefia institutiei

UPDATE 14,30:?Primul adjunct al procurorului general, Bogdan Licu, a declarat ca peste 86 la suta dintre romani considera ca actiunile de combatere a coruptiei sunt?importante si foarte importante, informeaza Agerpres.?”As vrea sa abordez si sa subliniez un aspect pe care il consider deosebit de important si care reprezinta un castig atat din perspectiva activitatii DNA in special, dar si a justitiei in general. Este vorba despre cresterea gradului de incredere a cetatenilor in justitie, de o reala apropiere a acesteia de societate, de o perceptie a justitiei ca serviciu public la cote nemaiintalnite pana in prezent. Nu este o concluzie a noastra, ca practicieni, ci este o realitate clar determinata de cifre. Astfel, potrivit unui sondaj de opinie, realizat la sfarsitul anului trecut, 86,7% dintre persoanele intervievate considera ca actiunile statului de combatere a coruptiei sunt importante si foarte importante. Un alt sondaj de opinie arata ca institutiile judiciare beneficiaza de nivele de incredere net superioare majoritatii institutiilor din Romania. In cadrul institutiilor din sistemul judiciar, DNA se situeaza pe primul loc, beneficiind de increderea a 63% din randul celor intervievati”, a spus Bogdan Licu la prezentarea bilantului DNA pe anul 2015.?
UPDATE 12.40: Raluca Pruna, ministrul Justitiei, a precizat ca va aplica dispozitiile legii si o va propune pe Laura Codruta Kovesi pentru un nou mandat in fruntea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).?
“Ca ministru al Justitiei, inteleg sa iau act de performanta sustinuta a DNA, sa-mi asum functia pe care o am si sa aplic dispozitiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului sef al DNA”, a punctat Raluca Pruna.?
UPDATE 12.05: Fenomenul coruptiei este unul dintre “cele mai perfide” si?”unul dintre cele mai agresive, din punct de vedere social”, a declarat Livia Stanciu, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la bilantul DNA.
UPDATE 11.40: “Luam masuri pentru recuperarea prejudiciilor” de la persoanele condamnate de Justitie, a declarat premierul Ciolos la bilantul DNA. Premierul a facut aceasta precizare imediat dupa ce presedintele Iohannis ceruse tuturor institutiilor statului sa se implice in recuperarea acestor prejudicii.
Seful Guvernului a recunoscut ca lichidarea coruptiei si “insanatosirea societatii romanesti” nu tin numai de DNA.?

UPDATE 11,25: “Ati creat un standard de performanta”, a afirmat presedintele Iohannis adresandu-se procurorilor DNA. Seful statului a subliniat, pe de alta parte, ca “imunitatea parlamentara nu are voie sa se puna in calea luptei anticoruptie”, iar institutiile statului trebuie sa recupereze pagubele de la persoanele care au fost declarate vinovate, prin decizii ale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *