Bilantul accidentului feroviar de la Buenos Aires a ajuns la 50 de morti si 675 de raniti.

Bilantul accidentului feroviar produs miercuri la o gara din centrul capitalei Argentinei a ajuns la 50 de morti si 675 de raniti, multe dintre victime fiind extrase prin acoperisul vagoanelor transformate in mormane de fier in urma impactului, potrivit Mediafax.
“Numarul mortilor se ridica la 50”, a declarat in cursul serii subsecretarul pentru Drepturile Omului al Guvernului de la Buenos Aires, Claudio Avruj, in timp ce Ministerul Sanatatii din oras a anuntat ca numarul ranitilor a crescut de la 600 la 675.
Anterior, un purtator de cuvant al politiei, Nestor Rodriguez, declarase ca impactul, care s-a produs la ora locala 8.36 (13.36, ora Romaniei), o ora de varf, a provocat moartea a 49 de persoane.
Trenul, care asigura legatura intre periferia vestica a orasului Buenos Aires si centrul capitalei, transporta aproximativ 2.000 de pasageri. Exploatat de compania privata TBA, convoiul a intrat in gara Once fara a frana, apoi a lovit tampoanele de la capatul liniei, potrivit imaginilor inregistrate de camerele de supraveghere, difuzate la televiziune.
Echipele de interventie au petrecut patru ore degajand victimele prinse intre fiare in primele doua vagoane, potrivit autoritatilor.
“Erau oameni striviti care strigau cu disperare. Am vazut cadavre si sange peste tot. Capetele pasagerilor ramasesera prinse in cadrele ferestrelor”, a povestit presei un martor, Alejandro Velazquez.
Pompierii si membrii serviciilor de Protectie civila au fost nevoiti sa taie acoperisul primelor vagoane pentru a extrage pasagerii.
Trenul “a intrat cu o viteza de 20 de kilometri pe ora si a lovit tampoanele”, din motive care vor trebui stabilite de ancheta, a declarat ministrul Transporturilor, Juan Pablo Schiavi.
Societatea TBA a precizat intr-un comunicat ca nu cunoaste cauzele accidentului si a adaugat ca va transmite “toate informatiile si imaginile justitiei”.
Conductorul, desi era ranit, a reusit sa iasa din cabina sa cu ajutorul serviciilor de interventie, care au ingrijit zeci de persoane in gara, unde numerosi pasageri, aflati in stare de soc, si-au petrecut o parte din zi asezati pe jos.
Potrivit lui Schiavi, conductorul era “un tanar de 28 de ani cu antecedente foarte bune si care era odihnit deoarece incepuse tura cu cateva statii inainte”.
“Am simtit suflul impactului. A fost un zgomot teribil. Trenul nu a franat. Am vazut oameni raniti la gat, la brate si la picioare”, a povestit la televiziune Pedro Fuentes, un pasager.
Linia Sarmiento parcurge …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *