Bilantul busculadei de langa Mecca a crescut la 769 de morti si 934 de raniti

Bilantul busculadei care a avut loc joi, in timpul pelerinajului anual de la Mecca, a ajuns la 769 de morti si 934 de raniti, a anuntat sambata ministrul saudit al Sanatatii Khalid al-Falih, relateaza Reuters in pagina electronica, potrivit mediafax.
Un bilant anterior, de joi, anunta 717 morti si 863 de raniti.
Arabia Saudita a afirmat ca drama a fost provocata in parte de nerespectarea de catre pelerini a consemnelor de securitate, ceea ce a provocat indignarea inamicului sau declarat, Iranul, in contextul in care numerosi cetateni din aceasta tara au murit in busculada.
Cel mai mare dezastru din istoria pelerinajului la Mecca a avut loc joi, cand doua grupuri mari de pelerini au ajuns impreuna intr-o intersectie, la Mina, la doar cativa kilometri de Mecca.
“Ultimele statistici, de pana in acest moment, indica 769 de morti. Este vorba despre o crestere cu 52 (de morti) fata de bilantul anterior”, a declarat al-Falih intr-o conferinta de presa.
“Sunt persoane care au murit in diverse spitale” de la tragedieincoace, a precizat ministrul, adaugand ca 934 de persoane au fost ranite.
Iranul siit, care este implicat intr-o serie de razboaie prin procura in tari arabe din jurul regatului sunnit, a anuntat ca cel putin 136 de iranieni se afla printre victime, ceea ce a declansat, vineri, proteste si furie in Republica islamica.
Peste 300 de iranieni sunt dati disparuti, inclusiv fostul ambasador in Liban Lebanon Ghazanfar Roknabadi, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *