BILANTUL LUI OPRESCU. “Am o veste: Bucurestiul nu a inceput si nici nu se termina cu Basescu, Videanu sau Oprescu”

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi, la bilantul de mandat, ca ramane fidel principiului “Se poate!” si ca a demonstrat acest lucru, in patru ani la sefia municipalitatii, “cu acordul si sprijinul” bucurestenilor si bazandu-se pe “cuvantul” si munca specialistilor.
Edilul sef al Capitalei a aratat ca a fost acuzat si de faptul ca a dus la bun sfarsit proiectele “lui Basescu si Videanu”. “Am sa le dau o veste care o sa-i surprinda: Bucurestiul nu a inceput si nici nu se termina cu Basescu, Videanu sau Oprescu”, a mai spus primarul general.
Edilul si-a structurat discursul despre bilant in cinci capitole. La capitolul sanatate, Oprescu a vorbit despre infiintarea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti si preluarea in administrare a 19 spitale. “Am preluat cheltuielile de baza, cele de intretinere a unitatilor sanitare, astfel incat bugetul spitalelor a putut fi utilizat rational si judicios pentru achizitia de medicamente”, a subliniat primarul.
Oprescu a “inventariat” cateva dintre spitalele mari din Capitala, facand referire la infiintarea “celui mai modern centru de ortopedie din Europa de Est” la Spitalul de Ortopedie-Traumatologie Foisor.
Edilul-sef al Capitalei a vorbit si despre refacerea totala a Spitalului Malaxa, reutilarea Spitalului “Panait Sarbu” si reabilitarea cladirilor spitalelor Colentina si “Sfanta Maria”.
Potrivit lui Oprescu, asigurarea unor servicii medicale performante s-a vazut in “cresterea la 60% a scorului de satisfactie a pacientilor”.
La capitolul infrastructura, primarul general a aratat ca, in ultimii patru, au fost reabilitate 90 de strazi, inclusiv artere care “nu au mai intrat in reparatii de 15-20 de ani”, iar alte 204 strazi au fost incluse in programele de intretinere multianuala. Tot la capitolul infrastructura, edilul a mentionat supralargirea si modernizarea bulevardelor Tudor Vladimirescu, de la patru la sase benzi, Constantin Brancoveanu, de la trei la sase benzi, si deschiderea circulatiei pe o noua artera – strapungerea 1 Mai din cartierul Drumul Taberei.

Oprescu a enumerat printre realizari si Pasajul Basarab, despre care a spus ca este “cea mai mare si complexa lucrare de infrastructura realizata in Romania ultimilor 20 de ani”.
“Daca ai strazi, bulevarde si pasaje, obligatoriu trebuie sa asiguri locuri de parcare”, a subliniat, cu acelasi prilej, edilul, care a amintit despre parcajul subteran de la Piata Universitatii, descrisa drept “prima parcare subterana” construita in ultimii 20 de ani, urmand sa fie finalizata la sfarsitul primului semestru din 2012.
Oprescu a mai aratat ca, in cei patru ani de mandat, au fost reabilitate din punct de vedere al utilitatilor 317 strazi, insumand 101,94 km de retea publica de alimentare cu apa, alte 53 de strazi fiind in lucru.
La capitolul educatie, Oprescu a reamintit ca, la preluarea mandatului, programul BEI de reabilitare a peste 100 de scoli era blocat, iar in prezent au fost finalizate 65 de unitati de invatamant, alte 25 fiind receptionate partial.
In privinta “marilor obiective de interes national”, edilul-sef al Capitalei a vorbit despre Arena Nationala, despre finalizarea etapei I a statiei de ape uzate de la Glina si despre Centrul Istoric, unde au fost finalizate 16 strazi si trei piatete.
La capitolul cultura, Oprescu a mentionat cele 26 de institutii publice administrate de municipalitate, aratand ca primaria a realizat, in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *