Bilantul victimelor cutremurului urmat de tsunami din Indonezia: 832 de morti si peste 500 de raniti

Majoritatea victimelor a fost inregistrata pana in prezent la Palu, o aglomeratie de 350.000 de locuitori situata pe coasta de vest a Sulawesi.?Numeroase persoane au ramas prinse sub daramaturi dupa ce mai multe cladiri s-au prabusit in urma cutremurului de vineri, cu magnitudinea de 7,5, care a declansat valuri tsunami de pana la sase metri, a indicat intr-o conferinta de presa purtatorul de cuvant al agentiei, Sutopo Purwo Nugroho.
Spitalele, dintre care unele au fost avariate, intampina dificultati in a face fata afluxului victimelor. Iar numerosi raniti sunt ingrijiti in aer liber.
Vicepresedintele indonezian?Jusuf Kalla a declarat ca se teme ca bilantul sa nu atinga “una sau mai multe mii”, bazandu-se pe precedentele catastrofe.
Echipe de salvatori purtand combinezoane portocalii cautau in daramaturile unui hotel, care ar fi gazduit pana la 150 de persoane, si ale unui centru comercial care s-au surpat.
Agentia este de asemenea ingrijorata de soarta catorva sute de persoane care lucrau la pregatirea unui festival p o plaja, la Palu, vineri seara, cu putin inainte de tsunami.
De o magnitudine de 7,5, potrivit Institutului american de geofzica USGS, cutremurul care a avut loc pe Sulawesi vineri, imediat inainte de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *