Biserica Ortodoxa Bulgara cere autoritatilor sa nu mai primeasca imigranti in tara

Biserica Ortodoxa Bulgara anunta ca-i va ajuta pe migrantii care au sosit in tara, dar indeamna autoritatile sa nu mai primeasca altii, relateaza site-ul Novinite.com.

“Noi consideram ca Guvernul nostru ar trebui sa nu mai primeasca, cu niciun chip, alti refugiati in tara noastra. In ceea ce-i priveste pe cei care se afla deja aici, este corect ca noi, ca crestini ortodocsi si ca societate, sa-i ingrijim asa cum putem si atat cat ne permit resursele noastre insuficiente, dar nu si pe altii”, a anuntat vineri Sinodul (cel mai inalt organism executiv) al Bisericii intr-un comunicat, potrivit Mediafax.
Aceasta problema este necesar “sa fie solutionata de catre cei care au creat-o; nu este drept ca poporul ortodox bulgar sa plateasca pretul disparitiei noastre ca stat”, subliniaza Sinodul.
“Ar trebui sa nu existe nicio indoiala fata de faptul ca Biserica Ortodoxa resimte compasiune si indeamna la solidaritate fata de toti acesti oameni care se afla deja printre noi si care au nevoie in mod real de ingrijire si sprijin material, dupa puterile noastre. Biserica exploreaza intotdeauna motivele nefericirii si indeamna la indepartarea lor. Lupta impotriva consecintelor, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *