Bistrita-Nasaud se pregateste sa intre in Cartea Recordurilor cu doua recorduri inedit: cel mai mare numar de persoane in costume populare si cel mai mare dans traditional

Bistrita-Nasaud se pregateste sa intre, pe 14 mai, de Ziua Nationala a Costumului Popular, in Cartea Recordurilor, urmand sa stabileasca doua recorduri mondiale, unul cu cel mai mare numar de persoane imbracate in costum popular si un altul cu cel mai mare numar de participanti la dans traditional.
Judetul Bitrita-Nasaud isi doreste sa?puna?bazele pentru?doua recorduri mondiale, care nu sunt inregistrate acum.
“Este vorba despre cel mai mare numar de persoane in costume populare si despre cel mai mare dans traditional, cu cel mai mare numar de participanti, urmand sa prinda in Roata de la Runc, joc traditional specific comunei Runcu Salvei”,?a declarat, sambata, corespondentului MEDIAFAX, mesterul popular Virginia Linul, initiatoarea acestui eveniment.
Cele doua recorduri mondiale nu sunt inregistrate pana acum insa cei de la Guinness Book le-au solicitat organizatorilor sa aiba minim 4.500 de participanti pentru a putea fi inregistrat un nou record mondial.
Evenimentul la care sunt asteptati intre 8.000 si 10.000 de participanti, va avea loc pe 14 mai, in Nasaud, fiind la a doua editie.
“Anul trecut au participat 5000 de persoane imbracate in costume populare. Avem cel mai frumos costum popular din tara si vrem sa il promovam, din acest motiv organizam pentru al doilea an consecutiv, in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *