Blaga: ” Romania este un model in UE pentru modul in care convietuieste cu alte minoritati. Ungaria ar trebui sa procedeze la fel”

de Sorina Ionasc Publicat la: 12.08.2013 13:59 Ultima actualizare: 12.08.2013 14:37

OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO
Presedintele PDL, Vasile Blaga, a insistat ca Ungaria ar trebui sa ia exemplul Romaniei in ce priveste modul in care sunt tratate comunitatile de minoritati, cu precizarea ca au existat mai multe declaratii “nelalocul lor” ale liderilor externi referitoare la romani.
“Romania trebuie sa aiba grija ca pe teritoriul national sa fie respectate legile Romaniei. Au fost in aceasta perioada, trebuie sa recunoastem, pozitii nelalocul lor ale multor oficiali maghiari despre romani, insa trebuie tratate in contextul european,? fiind vorba de doua state membre ale Uniunii Europene. Romania este un model in Uniunea Europeana pentru modul in care majoritatea romaneasca convietuieste cu alte minoritati, iar daca Ungaria ar proceda la fel, ar fi foarte bine”, a declarat Blaga, la sediul PDL.

Intrebat cum comenteaza declaratiile presedintelui Traian Basescu referitoare la problema comunitatilor de maghiari si la romanii din diaspora, Vasile Blaga a refuzat sa raspunda.
“Eu nu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *