Blaga:Legat de primarii, Ponta a actionat dupa principiul: Ia-le banii,pe urma vezi daca …

Seful de campanie al PDL, Vasile Blaga, il acuza pe premierul Victor Ponta de faptul ca a luat bani de la 847 de primarii fara sa verifice in prealabil daca avea si motive, el apreciind ca premierul, in acest caz, a actionat dupa principiul: “Mai intai ia-le banii si pe urma vezi daca aveai de ce”, potrivit Mediafax.
“Primul ministru a actionat dupa principiul “mai intai ia-le banii si pe urma vezi daca aveai de ce”. Aceasta mentalitate este straina de comportamentul normal de prim ministru. Primul ministru Ponta continua astfel seria de erori si acte de incompetenta pe care a inceput-o inca din prima zi de guvernare”, afirma Blaga.
Blaga precizeaza ca cifra prezentata de premierul Victor Ponta, care sustine ca 810 primarii raman cu banii luati, nu este credibila, intrucat nu a fost sustinuta de dovezi, el cerandu-i premierului sa spuna de ce a luat banii celorlalte 847 de primarii fara verificari prealabile.
“Victor Ponta sustine ca 810 dintre cele 1657 de primarii carora li s-au luat banii raman cu banii luati pentru ca alocarea fondurilor nu se justifica. Cifra prezentata de Victor Ponta nu a fost in nici un fel sustinuta de dovezi si prin urmare nu este credibila. Chiar daca cifra ar fi exacta, atunci premierul Ponta trebuie sa spuna de ce a luat banii celorlalte 847 de primarii. Victor Ponta spune ca in cazul acestor primarii se fac verificari. Asadar, Victor Ponta, primul ministru al Romaniei, ne spune ca a luat banii unui numar de 847 de primarii fara sa verifice mai intai daca avea motive sa le ia banii”, mentioneaza Blaga.
Potrivit lui Blaga, actualul premier a ramas la convingerea ca cea mai buna aparare este minciuna, continuand sa comenteze decizia CCR care a declarat neconstitutionala Ordonanta prin care se luau banii primariilor, in loc sa accepte decizia judecatorilor.
El a mai aratat ca guvernele PDL au intampinat fiecare decizie a Curtii declarand ca o vor respecta si ca PDL va monitoriza modul in care primul ministru trece la aplicarea deciziei Curtii Constitutionale referitoare la fondurile alocate primariilor.
Guvernul isi mentine decizia de a retrage banii primiti de catre primariile PDL de la Executivul Ungureanu, deoarece jumatate dintre acestea nu inregistreaza arierate si nici nu necesita fonduri de cofinantare a proiectelor europene, potrivit premierului Victor Ponta.
El a aratat ca judecatorii Curtii Constitutionale nu permit recuperarea banilor doar in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *