Bloomberg: Romania vrea in Schengen pentru a accepta refugiati

Romania accepta cote obligatorii de refugiati doar daca va fi primita in Schengen. Este concluzia la care a ajuns presa externa dupa declaratiile de ieri ale premierului Victor Ponta. Jurnalistii straini scriu ca intrarea Romaniei in zona de libera circulatie este pretul pe care liderii romani l-au fixat pentru gazduirea de refugiati si imigranti.

“Romania vrea drepturi de Schengen daca va fi impusa o cota de refugiati”, titreaza Bloomberg. Publicatia il citeaza pe prim-ministrul Victor Ponta, care a insistat ca a venit timpul ca cetatenii romani sa se bucure de drepturile spatiului de libera circulatie.
“Solidaritate inseamna drepturi si obligatii. adica daca avem obligatii, sa avem si drepturi. Iata ca acum poate se constata ce nedreptate s-a facut Romaniei cu Schengenul. Daca suntem solidari la blogatii sa fim si la drepturi”, a spus premierul Ponta.?
Bloomberg scrie ca Germania s-a opus in trecut intrarii Romaniei in Schengen din cauza coruptiei din tara noastra. Asta desi Romania primise unda verde din partea Comisiei Europene.
Dupa declaratiile premierului si ale presedintelui Iohannis despre refugiati, si EuObserver a retinut ca Romania pune conditii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *