BNR ar putea mentine dobanda cheie la 1,75%. Deciziile de politica monetara, anuntate astazi

BNR?

Banca Nationala a Romaniei (BNR) anunta, joi, deciziile de politica monetara, dupa sedinta Consiliului de administratie.

Conform opiniilor exprimate de participantii la un sondaj intern in cadrul Asociatiei Analistilor Financiar – Bancari din Romania (AAFBR), BNR ar putea mentine dobanda de politica monetara la 1,75% pe an.
“Majoritatea persoanelor care au participat la sondaj considera ca atat ratele rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei cat si cele pentru pasivele in valuta ar putea fi mentinute pe 7 ianuarie. Politica monetara ar putea fi relaxata in 2016 numai prin reducerea ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei ale institutiilor de credit la 6% in decembrie 2016 si a celor pentru pasivele in valuta la 12%. Cei mai multi dintre participantii la sondaj estimeaza o dobanda de politica monetara constanta la 1,75% pe tot parcursul anului 2016”, se arata intr-un comunicat al AAFBR.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a decis in data de 5 noiembrie 2015 mentinerea dobanzii de politica monetara la nivelul actual de 1,75% pe an. De asemenea, in sedinta de politica monetara, s-a hotarat pastrarea ratelor actuale ale rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei si in valuta si gestionarea adecvata a lichiditatii in sistemul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *