Bogdan Aurescu i-a vorbit lui Nuland despre necesitatea unei cresteri a prezentei SUA si NATO in Romania

de Catalina Mihai Publicat la: 10.04.2014 13:48 Ultima actualizare: 10.04.2014 13:49

Secretarul de stat Bogdan Aurescu s-a intalnit, miercuri, cu asistentul secretarului de stat al SUA Victoria Nuland, careia i-a vorbit despre necesitatea unei cresteri a prezentei SUA si NATO in statele aliate de la frontierea estica a Aliantei, inclusiv Romania, informeaza, joi, MAE.

Intrevederea a avut loc la Washington, in cadrul vizitei pe care secretarul de stat pentru afaceri strategice in MAE Bogdan Aurescu o face, saptamana aceasta, in Statele Unite.
Bogdan Aurescu a subliniat importanta pe care Romania o acorda aprofundarii si extinderii Parteneriatului Strategic cu SUA, consacrat de Declaratia Comuna privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre Romania si SUA, exprimand multumiri pentru mesajul video transmis la 21 martie 2014 de Victoria Nuland privind atasamentul SUA fata de alianta cu Romania.

Cei doi oficiali au discutat despre dezvoltarea viitoare a activitatii Task Force-ului bilateral de aplicare a Declaratiei Comune de Parteneriat Strategic. De asemenea, oficialul roman a exprimat speranta ca un nou ambasador al SUA la Bucuresti va fi numit cat mai curand, precizeaza sursa citata.
Secretarul de stat roman si asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene si eurasiatice, Victoria Nuland, au avut un schimb de vederi privind ultimele evolutii din vecinatatea estica, cu accent asupra situatiei din Ucraina, a implicatiilor asupra parcursului european al Republicii Moldova si a perspectivelor relatiilor cu Federatia Rusa, in urma interventiei militare ilegale a acesteia in Ucraina care a schimbat echilibrul strategic in regiunea Marii Negre.
In acest context, Bogdan Aurescu “a argumentat asupra necesitatii unei cresteri a prezentei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *