Bogdan Olteanu afla luni daca ramane in arest preventiv

Instanta suprema judeca, luni, cererea DNA ca Bogdan Olteanu sa ramana in arest preventiv dupa expirarea mandatului de 16 zile, in dosarul in care este acuzat ca a primit un milion de euro si sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vintu, in schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, in 2008, in functia de guvernator al Deltei Dunarii. Fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu a fost adus din Arestul Capitalei la instanta, scrie News.ro.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, in 12 august, arestarea preventiva a lui Bogdan Olteanu, atunci fiind emis un mandat pentru 16 zile.
Intrucat mandatul de arestare preventiva este pana in 27 august, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au cerut ICCJ prelungirea masurii. Solicitarea trebuia sa fie judecata vineri, dar magistratul Francisca Vasile, care va da solutia in acest caz, a admis o cerere de amanare pentru luni a cauzei.
Bogdan Olteanu a fost adus in jurul orei 9.10 la Inalta Curte de Casatie si Justitie de catre politistii de la Arestul Capitalei, fiind dus in sala de judecata.
Avocatul lui Bogdan Olteanu, Florin Durgheu, declara vineri ca, in ultimele zile, procurorii DNA au efectuat acte procedurale in urma carora au fost aduse probe noi in ancheta, iar acestea stau la baza cererii de prelungire a masurii arestarii preventive.
Citeste si?EXCLUSIV. Olteanu si-a adus aminte de bunica nomenklaturista ca sa isi justifice “economiilea”
Acesta a aratat ca spera ca toate probele apararii stranse pana acum sa demonstreze natura licita a banilor investiti de Olteanu in casa pe care a ridicat-o, lucru pe care sa il constate si anchetatorii DNA.
Intrebat daca Bogdan Olteanu va fi confruntat cu Sorin Ovidiu Vantu in cadrul unei proceduri din dosar, avocatul a spus ca aceasta este o metoda procedurala care ar putea avea loc daca procurorii de caz dispun acest lucru.
Legat de o posibila audiere a lui Calin Popescu Tariceanu in dosarul lui Bogdan Olteanu, inclusiv in calitate de martor propus de aparare, avocatul a spus ca procurorii dispun masuri procedurale si el nu poate sa comenteze aceasta situatie sau aspecte din pregatirea apararii clientului sau.
Referitor la posibilitatea ca Olteanu sa fie supus unui test cu detectorul de minciuni, Durgheu a aratat ca acest procedeu reprezinta una dintre metodele probatorii prevazute de legislatia penal romaneasca si, daca va fi considerat necesar de catre procuror, acest test ar putea avea loc.
Avocatul a mai aratat ca in arest sunt conditii nefaste, dar Bogdan Olteanu le suporta cu demnitate.
Fostul viceguvernator al BNR a stat in arest la domiciliu din 29 iulie pana in 12 august, cand a fost arestat preventiv.
Bogdan Olteanu a demisionat in 1 august din functia de viceguvernator al BNR, iar Conducerea Camerei Deputatilor a luat act in 10 august de demisia sa.
Olteanu spunea, in 10 august, cand a fost la DNA, ca nu este vinovat, dar crede ca ceea ce era sa se intample cu el, s-a intamplat, iar de acum ramane sa isi gaseasca dreptatea.
Procurorii au aratat, in referatul prin care au cerut instantei supreme arestarea preventiva, ca in 31 iulie 2008, Bogdan Olteanu, atunci presedinte al Camerei Deputatilor, a mers in Delta Dunarii, insotit de o alta persoana, care a intermediat discutia cu omul de afaceri. “Transportul celor doi in Delta s-a realizat cu un elicopter”, potrivit documentului citat.
In schimbul folosirii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *