Bolile coloanei vertebrale la copii. Ce e de facut pentru a le preveni si trata?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Maladiile spinale – bolile coloanei vertebrale – apar tot mai des in diagnosticul tinerilor, al adolescentilor, al copiilor de varste mici, chiar.
O cauza unanim acceptata pentru indesirea acestor cazuri o reprezinta folosirea computerului, a tabletei, chiar si a telefonului mobil, pentru timp indelungat si stand in pozitii defectuoase.

A trecut demult vremea copilului care-si petrecea vacantele la tara la bunici si, in restul anului, intre blocuri, la joaca, avand cheia legata la gat. Care sunt principalele afectiuni care se intalnesc la aceste grupe de varsta aflate inca in crestere? Raspunsul il primim azi de la dr.?Georgiana Nedelea, medic specialist in?ortopedie-traumatologie, doctor in medicina si chirurg.

– Sunteti medic specialist in chirurgie ortopedica si in traumatologie, sunteti doctor in stiinte medicale, sunteti considerata unul dintre cei mai avizati cunoscatori ai maladiilor spinale. Ar trebui sa ne oprim asupra acestei grupe de boli care afecteaza si varstele foarte tinere. Copiii nostri stau toata ziua aplecati deasupra computerului, nu mai este doar pozitia gresita la scris de pe vremuri, e mai mult decat atat si iata ca apar toate acele deformatii ale coloanei, de la cifoza la scoliozaa?? din cauza mersului, a asezarii incorecte sau chiar a pozitiei in timpul somnului.. maladii ale secolului, nu?
– Sunt, de buna seama. Maladiile spinale sunt un flagel al mileniului pe care il traim. Nu ucide, dar deformeaza si provoaca durere. Credem ca trebuie sa invinovatim stilul de viata – mereu la computer si tableta – al tinerilor si copiilor de azi doar pentru afectiuni ale vederii. Dar, de fapt, efectul asupra sanatatii noastre, pe termen mediu si lung, e mai complex. Sa ne gandim ca intregul sistem oste-articular este, de fapt, un sistem de parghii care ne ajuta sa ne deplasam, sa …

spot_imgspot_img