Bomba din industria auto! ONG: Masinile BMW, Mercedes si Volkswagen consuma mult mai mult

O importanta organizatie nonguvernamentala de protectie a mediului din Europa sustine ca mai multe modele apartinand BMW, Mercedes si Volkswagen ar consuma cu mult mai mult decat e trecut in documentele oficiale. Update: Fostul director general al grupului Volkswagen, Martin Winterkorn, s-a ales cu dosar penal!

Organizatia se numeste Transport & Environment si spune ca a constatat ca noile modele de la Mercedes, Volkswagen si BMW, precum si alte vehicule noi consuma mai mult in realitate decat pretind testele de laborator, scrie digi24.ro.

Organizatia a cerut guvernelor din Uniunea Europeana sa-si extinda investigatiile si in privinta unor eventuale mecanisme destinate sa insele si datele privitoare la consumul de carburant.
Transport & Environment sustine ca cercetarile pe care le-a facut au aratat ca diferentele dintre testele de laborator pentru consum si performantele din realitate au ajuns anul trecut la o medie de 40 la suta, fata de numai 8 la suta in 2001. In cazul modelelor Mercedes clasa A, C si E diferentele ar fi de peste 50 la suta.
Efect de domino in scandalul emisiilor de noxe
Divizia de lux a Volkswagen, Audi, a recunoscut ca a trisat si a instalat programul de manipulare a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *