Bombele alimentare de la raftul supermarketurilor! Cele mai toxice iaurturi cu fructe: 11 linguri de zahar, aditivi, E-uri si nici urma de fructe!

0
1

Asociatia Pro Consumatori (APC) a realizat un studiu despre ingredientele, aditivii alimentari si zaharul din iaurturile cu fructe de pe piata. Acestia au achizitionat 61 de tipuri de iaurt cu adaosuri din marile structuri comercial (hipermaketuri si supermarketuri), cu gramajul cuprins intre 100 de grame si 320 de grame.
Concluziile sunt de-a dreptul ingrijoratoare. Practic, niciunul din produsele analizate nu respecta reteta traditionala a iaurtului cu adaosuri, adica iaurt, bucati de fructe, miere de albine, alte ingrediente naturale. Cantitatea de zaharuri per unitatea de vanzare variaza intre 7 grame si 55,2 grade, adica intre o lingurita si jumatate de zahar si 11 lingurite de zahar. La 61 la suta din iaurturile analizate s-au folosit arome sintetice si la 29 la suta din iaurturile analizat s-a folosit amidon. De asemenea, numai 28 la suta din iaurturile analizate s-a folosit un preparat de fructe, care este de fapt un amestec de sucuri de fructe si legume, adica morcov negru si sfecla rosie. De fapt, 24 la suta din iaurturi contineau concentrat de morcov negru, iar 17 la suta aveau sfecla rosie.

In cele 61 de iaurturi cu adaosuri s-au identificat 18 aditivi alimentari: arome sintetice, aspartam, acesulfam K, caragenan, acid citric, citrat de sodiu, citrat de calciu, caramel, carmin, esteri lactici ai mono si difliceridelor cu acizi grasi, complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinelor, azot, guma lacust, guma guar, guma arabica, guma de caruba, guma acacia si antocianine.
“Prin intermediul acestui studiu tragem un semnal de alarma asupra pericolelor pe care zaharul adaugat in alimentele destinate copiilor il are asupra sanatatii acestora. Una dintre cele mai controversate teme de discutie din ultima vreme este obezitatea la copii. Daca …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here