Box: Adrian Diaconu si-ar putea apara titlul mondial in fata italianului Silvio Branco

Box: Adrian Diaconu si-ar putea apara titlul mondial in fata italianului Silvio Branco

Promotorul Salvatore Cherchi sustine ca fostul campion WBA la versiunea semigrea, Silvio Branco, a fost desemnat challenger-ul oficial al campionului mondial WBC la categoria semigrea, Adrian Diaconu, lucru infirmat de presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja.

Cherci a adaugat ca la 15 august va fi prezent in Mexico City, unde va avea loc licitatia pentru stabilirea locului de desfasurare a meciului pentru titlul mondial WBC in versiunea semigrea.

Contactat de NewsIn, presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a declarat ca adversarul lui Diaconu inca nu este desemnat: “Inca nu s-a stabilit nimic. Branco incearca sa forteze o lupta cu Diaconu, dar inca nu e nimic fixat. In saptamanile urmatoare se va stabili”.

Italianul Silvio Branco are 41 de ani si a castigat titlul de campion mondial WBA la versiunea semigrea. El are 57 de victorii, dintre care 34 prin KO, 9 esecuri (3 prin KO) si doua remize.

Pugilistul roman Adrian Diaconu a fost declarat campion mondial WBC la categoria semigrea, dupa ce americanul Chad Dawson a refuzat sa boxeze cu el in cadrul unei gale care urma sa aiba loc in Romania.

Diaconu a castigat pe 19 aprilie titlul mondial interimar la categoria semigrea a versiunii WBC, dupa ce a trecut, la puncte, de americanul Chris Henry, intr-un meci disputat in Sala Polivalenta din Bucuresti. Tot acolo, Branco l-a invins pe francezul Abdelkader Benzinia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *