Brazilia a investit 900 de milioane de dolari intr-un stadion. Recuperarea banilor va dura 1000 de ani

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

de Departamentul Sport – Mediafax Publicat la: 20.01.2015 17:13 Ultima actualizare: 20.01.2015 17:14

Costurile pentru renovarea Stadionului Mane-Garrincha din Brasilia, unele dintre cele mai ridicate din lume, vor fi acoperite in o mie de ani, se arata intr-un raport al cotidianului O Globo, citat de AFP.

Stadionul din capitala Braziliei a fost construit in 1974 si a fost renovat in vederea Cupe Mondiale de fotbal din 2014, cu suma de 1,9 miliarde de reali (900 de milioane de dolari). Doar renovarea Stadionului Wembley a costat mai mult, a scris sursa citata.
Insa in primul an de exploatare dupa darea in folosinta cu putin timp inainte de Cupa Confederatiilor din 2013, arena a „produs” din chirii doar 1,3 milioane de reali si, in acest ritm, va fi nevoie de peste o mie de ani ca sa fie acoperite costurile finale, care au fost de trei ori mai mari decat cele estimate initial.

Rezultatele financiare sunt afectate si de lipsa unei echipe de top in Brasilia. Gil Castelo Branco, purtator de cuvant al ONG-ului Contas Abertas, a criticat autoritatile pentru deciziile luate cu privire la CM, afirmand ca stadionul din Brasilia are sanse sa ajunga un „elefant alb” in absenta unor activitati pe care sa le gazduiasca.
„Brazilia a facut o greseala insistand pe prea multe orase gazda pentru Cupa Mondiala. Nu sunt echipe in orase ca Brasilia, asa ca poate sa ajunga, cum am avertizat tot timpul, ca un elefant alb. Sunt aproape zero sanse de viabilitate. Poti sa-l aduci din an in paste pe Paul McCartney, …

spot_imgspot_img