BREAKING NEWS. Alegerile pentru presedintia SUA au inceput, iar lupta e stransa. Peste 145 de milioane de americani cu drept de vot isi aleg, marti, al 45-lea presedinte

UPDATE 11.45:?Peste 145 de milioane de americani inscrisi pe listele de votanti sunt asteptati, marti,?sa aleaga cel de-al 45-lea presedinte al Statelor Unite, dar si noii membri ai Camerei Reprezentantilor si o treime din Senat, informeaza site-ul cotidianului The Washington Post, citat de Mediafax.
11.05: Astronautul NASA Shane Kimbrough, care se afla la bordul Statiei Spatiale Internationale, a votat in cadrul alegerilor prezidentiale americane, a anuntat Administratia Nationala pentru Aeronautica si Spatiu. Pentru astronautii care se vor afla in spatiu in ziua alegerilor, procesul de votare incepe cu un an inainte de lansare. La momentul respectiv, ei pot alege la ce fel de scrutin doresc sa participe. Apoi, cu sase luni inainte de alegeri, astronautii primesc un fomular de inscriere.
10.17:?In primele trei?orase care au votat la alegeril prezidentiale, conduce candidatul republican Donald Trump, potrivit AP, citat de News.ro. Astfel, pe langa alegatorii din Dixville Notch, au votat si cei din Hart”s Location si Millsfield.
Clinton a obtinut mai multe voturi la Dixville Notch (patru voturi) si Hart”s Location (17), dar Trump a devansat-o cu mult in Millsfield (16 voturi pentru Trump si patru pentru Clinton). Astfel, in total, Trump a obtinut 32 din primele voturi, iar Clinton 25. Legea din New Hampshire le permite comunitatilor cu mai putin de 100 de alegatori sa voteze la miezul noptii.Primele sectii de vot se vor inchide la 2 ora Romaniei, cand vor incepe sa fie publicate primele proiectii.
——
Sapte alegatori din Dixville Notch, localitate situata la frontiera nord-estica a SUA in Muntii Appalachi, au lansat simbolic alegerile prezidentiale. Ultimele sondaje?de opinie sugereaza ca Hillary Clinton il devanseaza pe rivalul ei Donald Trump doar cu aproximativ patru procente, scrie BBC.
UPDATE. Hillary Clinton a castigat marti in prima localitate care a votat la alegerile prezidentiale din Statele Unite, Dixville Notch, din New Hampshire. Clinton a obtinut patru voturi, iar Donald Trump a obtinut doua.
————–
La ora 00:00 (05:00 GMT) marti, Clay Smith a introdus primul buletinul de vot in urna. La fel ca el, alti patru alegatori si doua alegatoare din acest catun pierdut in padurile din statul New Hampshire si situat la o aruncatura de bat de frontiera canadiana, au continuat aceasta traditie stabilita inca din 1960, care i-a atras localitatii Dixville Notch titlul de “First in the Nation” (Prima din tara), scrie Agerpres.
In afara de alte doua sate din acest stat din Noua Anglie, care voteaza de asemenea in cursul noptii, scrutinul incepe oficial la 06:00 (11:00 GMT) pe coasta estica a SUA.
Circa 225 de milioane de americani sunt chemati sa decida cine – intre democrata Hillary Clinton si republicanul Donald Trump – ii va succeda lui Barack Obama la Casa Alba.
Donald Trump si Hillary Clinton au participat la ultimele mitinguri electorale, dupa o campanie aprig disputata.?
Domnul Trump a declarat sustinatorilor lui in Carolina de Nord ca ei pot respinge clasa politica corupta. “Mai avem doar o zi pana la schimbarea pe care ati asteptat-o intreaga voastra viata. Pentru ca daca noi castigam maine, noi vom putea sa facem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *