BREAKING NEWS: Cutremur in piata de asigurari. Statul ar putea prelua compania Astra

Guvernul pregateste o lege prin care se urmareste nationalizarea pe piata asigurarilor, anunta Realitatea Tv. Astfel statul ar putea prelua compania Astra, care isi va reduce actvitatea la jumatate.?

Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, a declarat pe 28 mai, ca planul de redresare al companiei Astra Asigurari se afla in grafic, iar in luna iulie vom sti daca vreun investitor strategic este interesat de societate.?
“Astra este o companie buna, are forta de vanzari, de distributie, o paleta de produse, profesionisti, are sisteme. Eforturile noastre, inclusiv de marketing, sunt pentru a aduce un investitor strategic. Acesta ar repune societatea pe linia de dezvoltare. (…) Suntem in discutie cu cativa investitori strategici, ne implicam si noi la nivelul ASF. Vom sti daca vreunul este realmente interesat si structura tranzactiei, probabil, in luna iulie”, a spus presedintele ASF, Misu Negritoiu.Intrebat daca Astra Asigurari ar putea fi preluata de stat, Misu Negritoiu a spus ca “nici nu ar putea, nu s-a discutat vreodata”, subliniind ca nici nu crede ca ar fi cea mai buna solutie.”Guvernul a aprobat miercuri proiectul legii rezolutiei care ne-ar fi dat noua posibilitatea sa spargem societatea, sa vindem activele mai sanatoase, sa transferam eventual la autoritatea de rezolutie o parte din activele sau din pasivele societatii. Deci am fi avut o contributie directa si am fi putut sa organizam procesul mai lin. Legea nu este decat in proiect. Ea este trimisa la Parlament in regim de urgenta, s-ar putea sa o avem in luna iulie, dar s-ar putea sa nu o avem. Aceasta ar fi o optiune de mijloc intre majorarea capitalului social care este varianta cea mai buna si varianta cea mai rea, care ar insemna lichidarea”, a subliniat presedintele ASF.Astra Asigurari ar putea fi preluata de Fondul de Garantare a Asigurarilor sau de catre institutia de rezolutie, daca aceasta va exista, a mai spus Negritoiu. “Daca niciuna dintre aceste variante nu functioneaza, varianta de avarie ar fi preluarea obligatiilor de rascumparare de catre Fondul de Garantare, de la Astra”, a adaugat presedintele ASF. Potrivit acestuia, ASF va cunoaste la finalul lunii iunie, dupa analiza bilantului, care este necesarul de capital al Astra, avand in vedere si cerintele Solvency II. Necesarul estimat este de inca 800 milioane lei.
?Stire in curs de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *