BREAKING NEWS: Klaus Iohannis cere Guvernului sa gaseasca urgent solutii pentru legea recursului compensatoriu

UPDATE?Klaus Iohannis a declarat, referindu-se la legea in caza careia delincventii au fost eliberati mai repede din cauza conditiilor din inchisori, ca “siguranta cetateanului roman nu este negociabila”. El a cerut guvernului sa caute de urgenta o solutie pentru modificarea actualei legi a recursului comoensatoriu.
“Trebuie sa spun foarte clar si raspicat: siguranta cetateanului roman nu este negociabila. Asadar, trebuie sa tragem cateva concluzii si asta rapid si sa venim cu masuri care permit omului de rand sa stea linistit acasa si sa nu se teama ca un delicvent eliberat vine peste el. Am observat tot felul de pozitii si la guvernanti, si din majoritatea parlamentara, dar si din opozitie, care toate seamana intre ele. Se cauta un vinovat pentru aceasta lege.?
Eu va spun clar: nu asta este solutia. Cautarea vinovatilor in alte guvernari si in alte majoratii nu a rezolvat inca niciodata vreo problema. Si de aceea, solicit Guvernului Romaniei sa faca intr-un timp scurt o analiza profunda si sa vina cu solutii. Repet: Solicit Guvernului o analiza profunda si prezentarea de solutii! Aceste solutii trebuie sa vina de la Guvern, de la Ministerul de Justitie, se poate intra in procedura foarte rapid in Parlament, se poate corecta legislatia. Singurul lucru care nu este acceptabil este ca lumea sa vina si sa caute vinovati in loc sa caute solutii. Repet: solicit Guvernului Romaniei sa vina urgent cu solutii pentru aceasta chestiune”, a accentuat presedintele.
_________
RomaniaTV.net?transmite live declaratia presedintelui:
Despre Brexit
Parlamentul britanic a refuzat acordul Brexit negociat cu UE.
Este un pas procedural, rezultatul este regretabil.
Eu consider ca acordul este bun, permite construirea unei relatii viitoare bune.
Guvernul Marii Britanii trebuie sa-si clarifice pozitia.
Nu s-au epuizat procedurile.
Exista si alte variante.
Multi se intreaba daca e posibila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *