BREAKING NEWS: Klaus Iohannis: Aceasta remaniere este o solutie slaba. Am emis decretul de remaniere, dar fara Lia Olguta Vasilescu si Ilan Laufer

UPDATE Declaratia completa a presedintelui Iohannis, transcrisa de Administratia Prezidentiala:
Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Aceasta remaniere, dupa parerea mea, este o solutie slaba. Sunt in continuare de parere ca solutia corecta pentru Romania ar fi fost, si este in continuare, solutia inlocuirii acestui Guvern, care a creat foarte multe probleme Romaniei.
Dar, pana atunci, avem aceasta remaniere. Sunt de acord sa se faca o remaniere, insa trebuie sa tin cont de cateva lucruri aici.
In primul rand, este nevoie sa ne amintim ca ne aflam in fata unei provocari grele. Presedintia Consiliului Uniunii Europene pe care o vom prelua de la 1 ianuarie 2019 poate sa duca la un succes al Romaniei doar in masura in care ministerele isi fac treaba, fiecare expert isi face treaba si abordarea Romaniei este una coerenta. In concluzie, este nevoie de ministri care performeaza foarte bine.
Al doilea lucru de care trebuie sa tinem cont este ca mai avem foarte, foarte putin timp. Deja au inceput si sunt in plina desfasurare vizitele pe care le primim din partea institutiilor europene pentru a ne ajuta sa ne pregatim, pentru a discuta si, da, de ce sa nu o spunem, pentru a verifica daca suntem pregatiti pentru a prelua aceasta Presedintie. Deci, trebuie sa actionam repede.
Avand in vedere aceste lucruri, am emis decretul de remaniere, tinand cont de propunerile formulate.
Asadar, se revoca din functia de membru al Guvernului ministrii Vasilescu, Andrusca, Ivascu, Cojocaru si Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor.
Si se numesc in functia de membru al Guvernului urmatorii: domnul Les, ministrul Apararii, domnul Budai, ministrul Muncii si Justitiei Sociale, domnul Badalau, ministrul Economiei, domnul Breaz, ministrul Culturii si Identitatii Nationale, domnul Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, domnul Matei, ministrul Tineretului si Sportului.
Celelalte doua propuneri le consider nepotrivite si vor fi refuzate.
Depunerea juramantului va avea loc astazi, la ora 15:30, in aceasta sala. Va multumesc!
________
Klaus Iohannis, declaratii:
Aceasta remaniere dupa parerea mea este foarte slaba.
Solutia era schimbarea guvernului.
Dar sunt de acord si cu o remaniere.
Dar trebuie sa ne amintim ca suntem in fata unei provocari grele: …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *