BREAKING NEWS: Merkel ameninta cu proceduri judiciare statele UE care incalca acordurile pentru refugiati

Cancelarul Germaniei pune piciorul in prag in criza imigrantilor. Angela Merkel a amenintat cu proceduri judiciare statele membre UE care incalca acordurile cu privire la refugiati, intr-o conferinta de presa, la Essen, o comuna din landul Saxonia Inferioara (nord-vest), la finalul careia mai multi imigranti sirieni i-au multumit, relateaza DW online, citat de Mediafax

Cancelarul german a anuntat ca va continua sa poarte negocieri “intense” cu omologii sai europeni pe tema crizei refugiatilor din Europa, aflata in plina desfasurare.
Ea a subliniat ca toate sarcinile si responsabilitatile aferente afluxului de imigranti este necesar sa fie distribuite corect intre statele membre UE, pentru a asigura o “distribuire corecta a poverii”.
“Politica in vigoare in Europa cu privire la azil nu functioneaza”, a declarat ea pentru Funke Mediengruppe, o organizatie media din Essen. “Acest intreg sistem va avea nevoie sa fie revizuit”, a avertizat cancelarul.
Responsabilitate comuna
Merkel a anuntat joi, impreuna cu presedintele francez Francois Hollande, ca obligativitatea cotelor de distribuire a imigrantilor este necesara pentru a face fata numarului de imigranti din toate statele UE. Ea a subliniat ca aceasta criza a refugiatilor si provocarile ei pot sa fie solutionate doar daca Europa cultiva o responsabilitate comuna si a indemnat majoritatea statelor membre UE sa renunte la refuzul de a primi imigranti.
Ea a subliniat totodata ca exista asteptarea ca natiunile UE sa se ridice la inaltimea Conventiei de la Geneva cu privire la refugiati, reiterand amenintarea ca va initia proceduri judiciare impotriva statelor care incalca politica europeana in domeniul imigratiei.
“Toata Europa se va supune incercarii, conform marimii si puterii economice a fiecarei tari”, a declarat sefa Guvernului german.
Cancelarul a adaugat ca refugiatii care fug din calea razboiului si tulburarilor politice din tarile lor de origine vor fi tratati in mod diferit fata de imigrantii “economici”.
“Cei care au o perspectiva reala sa ramana aici urmeaza sa fie triati rapid si distribuiti intre statele noastre membre”, a spus ea.
– Emisarul sirian
Zeci de sirieni au venit la Essen pentru a-i multumi cancelarului ca a acceptat imigranti din Siria, de unde, cei patru ani de razboi au obligat milioane de oameni sa plece.
Osama Khal, care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *