BREAKING NEWS: Paul Stanescu a demisionat de la Ministerul Dezvoltarii

Paul Stanescu a tranmis un comunicat de presa in care si-a explicat demisia.
“In contextul evenimentelor din ultima vreme de pe scena politica, va aduc la cunostinta ca astazi, 26 noiembrie, mi-am depus cererea de demisie din functia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice. Aceasta a fost inregistrata la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 16495/26.11.2018.
Am spus-o si o repet: sunt un om de onoare, responsabil si implicat, nu am urmarit niciun interes personal si nu m-am agatat niciodata de vreun scaun! Referitor la mandatul meu de ministru, vreau sa spun ca l-am acceptat cu greu, la insistentele conducerii partidului, dar, atat timp cat am ocupat aceasta functie, am facut tot ce mi-a stat in putinta pentru a-mi exercita atributiile la minister cu responsabilitate si implicare, in asa fel incat nimeni sa nu aiba ce sa-mi reproseze!
Am fost in permanenta orientat catre obiective cu impact la nivelul populatiei, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru si ministru al dezvoltarii, a fost reprezentata de investitiile in infrastructura de sanatate, educatie, locuire, apa si canalizare!
Cred, in continuare, ca tara are nevoie de unitate si de guvernare responsabila, le multumesc tuturor celor care au avut incredere in mine si m-au sprijinit, precum si colegilor din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, alaturi de care am facut o echipa extraordinara!”, a declarat Paul Stanescu intr-un comunicat de presa.
Demisia lui Paul Stanescu vine la scurt timp dupa ce premierul Viorica Dancila a sustinut ca se doreste in continuare revocarea lui Paul Stanescu, dar ca acesta a refuzat sa isi dea demisia.
“Este normal ca vrem schimbarea, daca am semnat revocarea ( lui Paul Stanescu n.red.), e un fapt incheiat s-a dat vot in CEx, sa privim spre viitor. Am discutat de demisie cu Paul Stanescu, am solicitat, nu a vrut sa-si dea demisia”, a spus Dancila.
Klaus Iohannis le-a transmis liderilor PSD ca abia dupa 1 decembrie le va spune daca o va accepta pe Lia Olguta Vasilescu la sefia ministerului Dezvoltarii si pe Mircea Draghici la ministerul Transporturilor.
Saptamana trecuta, premierul Viorica Dancila i-a trimis presedintelui Iohannis o lista cu opt nume de ministri pe care ii dorea schimbati din functii, dar si numele inlocuitorilor lor. Seful statului a semnat decretele de revocare si de numire a altor ministri, cu exceptia propunerilor pentru ministerul Dezvoltarii si cel al Dezvoltarii. Mai exact, Iohannis a refuzat revocarea lui Paul Stanescu si Lucian Sova, respectiv numirea lui Ilan laufer si a Olgutei Vasilescu.?
Urmare a refuzului sefului statului, PSD a venit cu alte doua propuneri: Lia Olguta Vasilescu – vicepremier si Ministerul Dezvoltarii, Mircea Draghici la Ministerul Transporturilor. Intre timp, Lucian Sova si-a depus demisia din functia de ministru al Transporturilor.?
“Am primit astazi (22 noiembrie n.red.), la doua zile dupa remanierea guvernamentala, o propunere de remaniere guvernamentala. Acest lucru nu este de bun augur. Avem guverne PSD-ALDE de nici doi ani.?Lucrurile merg foarte prost in privinta guvernarii. PSD este deja la al treilea guvern in nici doi ani. Au fost schimbate enorm de multe persoane pe functii de ministri, au existat 70 de politicieni care au fost si sunt ministri?in doi ani. (…) Asa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *