BREAKING NEWS: Putin cere ridicarea “blocadei” impuse Transnistriei, “spera” sa nu trimita armata in Ucraina

Vladimir Putin, presedintele Rusiei, a cerut Chisinaului si Kievului sa ridice imediat blocada impusa Transnistriei, relateaza Interfax, in pagina electronica. Nu este prima data cand Moscova face referire la “blocada” impusa de Ucraina si Republica Moldova regiunii separatiste transnistrene.
Putin a propus, de asemenea, in cadrul sesiunii sale televizate de intrebari si raspunsuri, intensificarea dialogului privind viitorul Transnistriei, relateaza Itar-Tass, in pagina electronica.
“Este o problema serioasa – Transnistria. Acolo locuiesc multi cetateni rusi, care sunt pentru Rusia. Oamenii au propria viziune fata de viitor. Trebuie sa avem un dialog cu R.Moldova si Ucraina”, a declarat presedintele rus, citat de portalul Unimedia.
El considera ca locuitorii din Transnistria trebuie sa isi decida singuri viitorul, adaugand ca Rusia va continua dialogul cu Republica Moldova si Ucraina in cadrul formatului 5+2.
“Trebuie sa intensificam formula 5+2. Trebuie urgent sa scoatem blocada R.Moldova si Ucrainei. Cetatenii care locuiesc in Transnistria trebuie sa decida singuri ce vor”, a precizat Putin, citat de portalul moldovean.
In acelasi timp, Putin a aratat ca trimiterea armatei in Ucraina este o varianta luata in calcul.?
“Consiliul Federatiei ruse (Camera superioara a Parlamentului) a acordat presedintelui dreptul de a folosi fortele armate in Ucraina. Sper foarte mult …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *