Ingrediente pentru briose cu ciocolata si banane
200 g faina
50 g pudra de cacao
150 g zahar
2 lingurite praf de copt
? lingurita bicarbonat de sodiu
? lingurita sare
200 g ciocolata sau fulgi de ciocolata
1 ou
2 banane, pasate
2 lingurite esenta de vanilie
60 ml ulei
250 g iaurt grecesc
Mod de preparare – Briose cu ciocolata si banane
Preincalzesti cuptorul la 200 ?C. Tapetezi o tava de 12 briose cu forme de hartie sau de silicon. Combini faina cu pudra de cacao, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Adaugi ciocolata rupta in bucatele mici sau fulgii.
Bati oul cu piureul de banane, vanilia, uleiul si iaurtul. Incorporezi in compozitia cu faina. Imparti aluatul in formele de briose. Dai tava la cuptor 15-20 de minute sau pana cand briosele trec testul cu scobitoarea. Lasi la racit 5 minute inainte de servire.
Afla cum se prepara prajitura cu prune pe …