British Airways le cere angajatilor sa munceasca gratis o luna

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

British Airways (BA) i-a avertizat pe cei 40.000 de angajati ca se gaseste intr-o „lupta pentru supravietuire” si le-a cerut sa lucreze gratis timp de o luna pentru a salva compania, a carei rata de cheltuieli a ajuns la 3 milioane de lire sterline (3,55 milioane de euro) pe zi, potrivit The Guardian. „Solicitam colegilor sa ajute eforturile de economisire ale liniei aeriene prin inscrierea pentru concedii fara plata sau munca fara plata. Incepand de maine (miercuri, n.r.), angajatii vor putea opta pentru perioade de concediu fara plata sau munca neplatita, cu deducerea salariului esalonata pe trei, pana la sase luni, dupa posibilitati”, se arata intr-un material publicat in revista interna a companiei, British Airways News, obtinuta de ziarul britanic. BA a mai cerut angajatilor sa munceasca gratis in anul 2001, in urma atacurilor teroriste din 11 septembrie. Directorul general al companiei, Willie Walsh, si directorul financiar, Keith Williams, au anuntat, in luna mai, ca renunta la salarii si la beneficiile financiare aferente lunii iulie, incercand sa dea un exemplu de solidaritate subalternilor. Walsh a mai calificat situatia in care se regaseste BA drept o „lupta pentru supravietuire” la inceputul lunii iunie.
Linia aeriana britanica a inregistrat o pierdere operationala record de 220 milioane de lire sterline (260 milioane de euro) in anul fiscal incheiat in luna martie, dupa un profit de 875 milioane de lire sterline in perioada anterioara de raportare.

Michelin va disponibiliza 3.000 de angajati
Producatorul francez de anvelope Michelin vrea sa reduca personalul cu 1.000-3.000 de angajati in Franta, potrivit unor surse sindicale, citate de AFP. Programul ar putea afecta intre 1.000 si 3.000 de salariati, a afirmat o sursa sindicala. Conducerea Michelin va furniza miercuri mai multe detalii legate de disponibilizari, a precizat aceasta. Planul va fi analizat de guvern, a declarat secretarul de stat pentru munca, Laurent Wauquiez.
Publicatia Le Monde noteaza ca producatorul de anvelope se pregateste sa renunte la 1.500 de locuri de munca, in special la uzina din orasul La Roche-sur-Yon, din vestul Frantei, specializata pe pneuri de inalta calitate si la fabrica din Roanne, unde se produc, in principal, anvelope pentru masini grele. „Cifrele si locatiile mentionate de Le Monde sunt inexacte”, a anuntat conducerea Michelin. Compania este afectata sever de criza din sectorul auto, careia i-a raspuns, in principal, prin reducerea activitatii si somaj tehnic. Michelin detine in Romania trei fabrici, respectiv RomSteel Cord si Silvania, din Zalau, si Victoria, din Floresti, judetul Prahova.

E.ON ar putea renunta la 9.000 de angajati
Si grupul german E.ON, cel mai mare operator de utilitati din lume, ar putea renunta la 9.000 de locuri de munca, reprezentand 10% din personalul total, potrivit reprezentantilor uniunii sindicale Ver.di, noteaza presa germana. Astfel, compania intentioneaza sa renunte la 6.000 de angajati in Europa si la alte 3.000 de posturi prin outsourcing, care isi fundamenteaza calculele in baza programului de reduceri de costuri introdus de grup. Un oficial E.ON a confirmat ca grupul ar putea opera concedieri, insa se regaseste in procesul de elaborare a detaliilor din programul de reduceri de costuri.

spot_img