Bucuresti: Peste 1.000 de biciclisti au PROTESTAT sambata.

Peste 1.000 de biciclisti din Capitala au “pedalat” sambata pe traseul Piata Constitutiei – Piata Unirii – Piata Alba Iulia – Piata Muncii – Piata Victoriei – Parcul Izvor, ca sa-si faca auzite nemultumirile in legatura cu infrastructura velo precara din Bucuresti, informeaza Agerpres.
Initiatorii marsului au fost mai multe organizatii, printre care s-au aflat Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, Recicleta.ro, ATU, BateSaua, Optar.ro.
La marsul “Existam si-o sa avem banda!” au participat reciclete, biciclete Cicloteque, biciclete de curierat, biciclete utilitare si de agrement.
Reprezentantul Ecopolis, Adrian Sorescu, a declarat pentru AGERPRES, ca participantii au semnat o petitie ce va fi trimisa administratiei publice locale si partidelor politice, prin care se solicita construirea unei infrastructuri in Capitala adecvata pentru biciclisti. El a explicat ca petitia va fi inmanata partidelor politice, deoarece este nevoie sprijin in vederea modificarii legislatiei in domeniu.
Cei 100 km de piste declarate ilegale de Politia Rutiera a Capitalei, amenajate aberant pe trotuarele din Bucuresti pe banii cetatenilor, absenta unor benzi dedicate pentru biciclete si transport in comun sunt doar cateva dintre motivele pentru care biciclistii au iesit in strada.
Participantii si-au propus sa arate ca locul bicicletei este pe banda special dedicata ei, separata de trotuar si de benzile destinate traficului auto, si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *