Bucuresti. Peste 3.800 de politisti si jandarmi, in dispozitiv, de Pasti. Soferi, atentie la bauturile alcoolice!

Politia si Jandarmeria Capitalei au?mobilizat peste 3.800?de politisti si jandarmi, care vor actiona in Bucuresti, pe perioada 19 – 21 aprilie, in vederea mentinerii climatului de siguranta si liniste publica, cu ocazia desfasurarii manifestarilor religioase prilejuite de Sarbatoarea Pastelui.?
In aceasta perioada, vor avea loc manifestari religioase, cu o participare numeroasa si un aflux important de persoane care impun adaptarea corespunzatoare a activitatilor si misiunilor ce vor fi asigurate de politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.
Politia Capitalei va actiona pentru mentinerea ordinii publice in zonele adiacente locurilor de desfasurare ale manifestarilor religioase, asigurarea accesului auto riveranilor in zonele in care a fost blocata sau deviata circulatia rutiera, fluidizarea traficului rutier in zonele in care s-a identificat in anii precedenti necesitatea organizarii unor masuri suplimentare pentru siguranta traficului rutier.
Se va urmari cu preponderenta prevenirea starilor conflictuale, identificarea ?persoanelor cu un comportament turbulent, prevenirea furturilor din buzunare, de si din autovehicule sau a altor acte ce pot aduce atingere bunurilor, integritatii si sanatatii persoanei sau de natura sa perturbe desfasurarea normala a manifestarilor religioase.
De asemenea, intrucat in aceasta perioada se estimeaza si o afluenta mare de public si catre zonele adiacente locurilor de agrement, parcurilor, gradinilor publice, Politia Capitalei va actiona in zona lacaselor de cult si in alte zone de interes operativ, precum si pentru preintampinarea producerii oricaror evenimente negative, cu precadere pe timpul desfasurarii slujbelor religioase.
Totodata, Brigada Rutiera Bucuresti va lua masuri in zona lacasurilor de cult ortodox cunoscute din anii precedenti cu afluenta mare de public si implicit de autovehicule, in vederea asigurarii fluentei traficului rutier si pietonal in zona adiacenta acestora, precum si dispunerea masurilor necesare in vederea desfasurarii in bune conditii a circulatiei rutiere in municipiul Bucuresti.
Pentru asigurarea unui climat de liniste si siguranta bucurestenilor care vor participa la manifestarile religioase, precum si pentru evitarea aparitiei unor situatii conflictuale de natura sa tulbure ordinea si linistea publica, Politia Capitalei face urmatoarele recomandari cetatenilor :
-sa nu consume bauturi alcoolice daca intentioneaza sa conduca? autovehicule;
-sa achizitioneze produsele specifice acestei perioade numai din locurile special amenajate si doar de la comerciantii autorizati in acest sens;
-sa manifeste rabdare, sa respecte indicatiile fortelor de ordine si sa evite implicarea in conflicte de orice natura;
-sa adopte un comportament civilizat si respectuos fata de ceilalti participanti;
– sa respecte indicatiile agentilor rutieri care dirijeaza traficul rutier.
Daca sunteti martorii savarsirii unor fapte antisociale, nu ezitati sa solicitati sprijinul celui mai apropiat echipaj de politie ori sa apelati numarul unic de urgenta 112. Totodata, puteti sesiza problemele din trafic la numarul de telefon 021.9544.
Jandarmii vor patrula in aceasta perioada in zonele unde exista posibilitatea sa se constituie mari aglomerari de persoane asa cum sunt?: lacasele de cult, pietele, garile, autogarile, targurile si statiile R.A.T.B.
Masurile de ordine publica vor viza in principal prevenirea si combaterea fenomenului infractional si contraventional in zonele aglomerate, prevenirea furturilor din auto, genti, buzunare si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *