Bucurestiul, in topul celor mai ieftine orase din lume

Autorii studiului au dat ca exemplu pretul mediu al catorva produse considerate reprezentative. In medie, in Bucuresti un kilogram de paine costa 1,64 dolari (fata de 1,76 dolari in urma cu zece ani), o sticla de vin de 750 de ml costa 4,57 dolari (fata de 4,39 dolari in urma cu zece ani), un pachet de tigari costa 4,14 dolari (fata de 1,61 dolari in urma cu zece ani) si un litru de benzina costa 1,26 dolari (fata de 1,38 dolari in urma cu zece ani).
Cele mai ieftine orase din lume?conform EIU sunt: Almaty (centrul financiar al Kazahstanului), Lagos (Nigeria) si Bangalore (India).
Pentru al patrulea an consecutiv, Singapore si Hong Kong au fost desemnate?cele mai scumpe orase din lume?in 2017. In raportul Worldwide Cost of Living 2017 cinci orase din Asia sunt in primele zece din lume, pe fondul aprecierii monedei Japoniei, care a propulsat Tokyo si Osaka inapoi in randul oraselor cu cel mai ridicat cost al nivelului de trai, alaturi de Singapore si Seul.
Din Europa Occidentala, orasele Zurich si Geneva sunt pe locul trei si, respectiv, sapte, iar Parisul este pe opt.
New York este singurul din America de Nord in top, fiind doar pe locul noua, din cauza deprecierii dolarului, care a afectat si pozitia altor orase din SUA.
Studiul Worldwide Cost of Living compara peste 400 de preturi la 160 de produse si servicii, inclusiv costurile legate de mancare, chirie, transport si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *