Bugetul secret al Primariei Sectorului 5. Curtea de Apel a decis publicarea acestuia

Dupa doi ani de presiuni din partea societatii civile si dupa doua sentinte judecatoresti, Primaria Sectorului 5 a fost obligata sa-si publice bugetele.
Veniturile si cheltuielile Primariei Sectorului 5, pentru anii 2014, 2015 si 2016, sunt acum disponibile pe Internet, anunta ?Centrul de Resurse pentru participare publica ?(CeRe).
Aceasta organizatie neguvernamentala a organizat, in ultimii doi ani, o campanie de transparentizare a cheltuielilor? administratiei publice locale din Capitala. ?Sectorul 5 era ultimul dintre cele sase care refuza sa-si publice bugetele.
Pentru rezolvarea acestei probleme, CeRe a cerut informatii Primariei de sector, iar dupa ce n-a primit raspuns a dat Primaria in judecata.
a”Pentru bugetul din 2014, pe langa decizia Tribunalului in prima instanta si a Curtii de Apel la recurs, a fost nevoie de demersuri suplimentare pentru a convinge primaria sa puna in aplicare hotararea definitiva si irevocabila a instantei. Le-am comunicat ca vom trece la executarea hotararii judecatoresti apeland la un executor judecatoresc”, a explicat Vlad Catuna, organizator comunitar CeRe.
Probabil pentru a evita alte procese …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *