Bulgaria vrea sa devina un stat-cheie pentru tranzitul de gaze in Europa. Ce masuri va adopta

Prim-ministrul bulgar, Boiko Borisov, si-a anuntat intentia de a transforma Bulgaria intr-un stat-cheie pentru tranzitul de gaze naturale in Europa Centrala si de Sud-Est.?Potrivit proiectului, pe care premierul bulgar l-a prezentat, luni, intr-un interviu acordat Deutsche Welle, din depozitul de inmagazinare a gazelor ce va fi construit langa Varna, hidrocarburile vor merge spre Bulgaria, Romania si Serbia.

Intr-un interviu acordat luni Deutsche Welle, Borisov s-a referit la depozitul de stocare a gazelor “Balcani”, pe care Sofia intentioneaza sa-l construiasca in apropiere de orasul Varna, considerat capitala maritima a Bulgariei, deoarece este cel mai mare oras bulgar de la Marea Neagra. Guvernul sau lucreaza din toate puterile pentru realizarea acestui proiect, a adaugat Boiko Borisov in acelasi interviu.
Gazele urmeaza sa fie pompate la preconizatul depozit de langa Varna din Rusia, Azerbaidjan si Turkmenistan, precum si de la depozite din Romania si Bulgaria. Guvernul bulgar si Comisia Europeana dezvolta in comun acest proiect, colaborand si in ceea ce priveste asigurarea finantarii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *