Calin Popescu Tariceanu pregateste iesirea ALDE de la guvernare

Liderii ALDE nu exclud varianta iesirii de la guvernare, anunta Romania TV. Mai exact, in partidul lui Calin Popescu Tariceanu sunt membri care incearca sa-l convinga pe acesta sa rupa coalitia de guvernare. Sursele citate de Romania TV sustin ca cei de la ALDE nu vor sa-si mai asume greselile pe care le fac social-democratii condusi de Liviu Dragnea si nu vor sa fie trasi in jos de deciziile pe care le iau liderii PSD.
Daca stam sa analizam ultimele decalaratii ale celor doi lideri ai coalitiei putem observa ca Tariceanu si Dragnea au avut pozitii diferite cu privire la legea offshore, dar si replici acide cu privire la posibilitatea remanierii ministrului Justitiei, Tudorel Toader. NU in ultimul rand, Liviu Dragnea a ironizat pactul pe care l-a propus Calin Popescu Tariceanu cu privire la sistemul de justitie.?
Si fostul presedintele Traian Basescu anunta sfarsitul Coalitiei de guvernare. Basescu indeamna opozitia sa depuna cat mai repede o motiune de cenzura pentru daramarea Guvernului Dancila, aratand ca actualele probleme ale coalitiei cresc substantial sansele ca aceasta sa treaca.
Mai mult, Basescu arata ca finalul coalitiei PSD-ALDE va veni de la Tariceanu, acesta fiind un “tradator de profesie” care a tradat toate partidele cu care a colaborat si mereu este dispus la negociere pentru o noua tradare.
“E timpul unei motiuni de cenzura, are sanse de reusita, cum nu ar fi avut in alta perioada. Sunt tensiuni in PSD, sunt certuri cu Tutuianu, cu firea, e o fisura in PSD. PSD are probleme majore, e in conflict cu UDMR. In coalitie sunt tensiuni majore, cu ALDE. Economia a intrat in deriva. Avem inflatie mare, depreciere accelerata a monedei nationale, avem crestere de pret cu 16% la gaze, care se va reflecta in factura de incalzire. Avem zero absorbtie pe fonduri europene, avem pesta pornica si un guvern care e contestat de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *